Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4983 kcal
Bílkoviny 238 g
Sacharidy 253 g
Tuky 339 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané koláče nemusejí nutně vypadat jako quiche. Tenhle páj s pokličkou vás dostane nejpozději při prvním zakousnutí.

Suroviny

olej 1 PL
řízky, najemno
nasekaná
tymián 3 ČL
čersvý, lístky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vývar kuřecí 125 ml
mléko 125 ml
vejce 1 ks
lehce pošlehané
sůl
pepř

Postup

1

Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na vysokém plameni. Vlijte olej a vsypte maso, osolte a opepřete a tři až čtyři minuty opékejte. Pak maso vyjměte a dejte stranou. Vsypte cibuli, tymián a česnek a tři až čtyři minuty opékejte na nižším plameni.

2

Pak na pánev vraťte maso. V misce smíchejte mouku s 80 ml vody. Na pánev vlijte vývar, mléko a nakonec vodu s moukou. Vařte deset minut za stálého míchání, aby směs zhoustla. Dejte stranou a nechte vychladnout.

3

Zahřejte troubu na 220 °C. Křehké těsto rozválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na plát o síle 3 mm a vyložte jím koláčovou formu o průměru dvacet centimetrů. Na něj naneste zchladlou kuřecí směs (kdybyste nanesli teplou, těsto by se trhalo). Listové těsto rozválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na plát o síle 3 mm.

4

Z plátu listového těsta udělejte na koláči pokličku a uprostřed vykrojte malý kruhový otvor, aby měla kudy utíkat pára. Těsta po obvodu formy přimáčkněte k sobě a přesahující okraje odkrojte. Povrch koláče potřete trochou prošlehaného vejce.

5

Formu přeneste na plech a zhruba pětadvacet až třicet minut pečte, aby listové těsto pěkně vyběhlo a zezlátlo.

NĚCO NAVÍC
Do našich receptů můžete pohodlně použít hotové rozválené křehké i listové těsto, které je pod značkou Wewalka k dostání v široké síti obchodů.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín