0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní kuřecí koláč

Základní kuřecí koláč

3.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4983 kcal
Bílkoviny 238 g
Sacharidy 253 g
Tuky 339 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané koláče nemusejí nutně vypadat jako quiche. Tenhle páj s pokličkou vás dostane nejpozději při prvním zakousnutí.

Suroviny

olej 1 PL
řízky, najemno
cibule 1 ks
nasekaná
tymián 3 ČL
čersvý, lístky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
mouka pšeničná hladká 3 PL
vývar kuřecí 125 ml
mléko 125 ml
křehké těsto 250 g
listové těsto 250 g
vejce 1 ks
lehce pošlehané
sůl
popř

Postup

1

Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na vysokém plameni. Vlijte olej a vsypte maso, osolte a opepřete a tři až čtyři minuty opékejte. Pak maso vyjměte a dejte stranou. Vsypte cibuli, tymián a česnek a tři až čtyři minuty opékejte na nižším plameni.

2

Pak na pánev vraťte maso. V misce smíchejte mouku s 80 ml vody. Na pánev vlijte vývar, mléko a nakonec vodu s moukou. Vařte deset minut za stálého míchání, aby směs zhoustla. Dejte stranou a nechte vychladnout.

3

Zahřejte troubu na 220 °C. Křehké těsto rozválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na plát o síle 3 mm a vyložte jím koláčovou formu o průměru dvacet centimetrů. Na něj naneste zchladlou kuřecí směs (kdybyste nanesli teplou, těsto by se trhalo). Listové těsto rozválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na plát o síle 3 mm.

4

Z plátu listového těsta udělejte na koláči pokličku a uprostřed vykrojte malý kruhový otvor, aby měla kudy utíkat pára. Těsta po obvodu formy přimáčkněte k sobě a přesahující okraje odkrojte. Povrch koláče potřete trochou prošlehaného vejce.

5

Formu přeneste na plech a zhruba pětadvacet až třicet minut pečte, aby listové těsto pěkně vyběhlo a zezlátlo.

NĚCO NAVÍC
Do našich receptů můžete pohodlně použít hotové rozválené křehké i listové těsto, které je pod značkou Wewalka k dostání v široké síti obchodů.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč