0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní kuřecí koláč

Základní kuřecí koláč

3.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4983 kcal
Bílkoviny 238 g
Sacharidy 253 g
Tuky 339 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané koláče nemusejí nutně vypadat jako quiche. Tenhle páj s pokličkou vás dostane nejpozději při prvním zakousnutí.

Suroviny

olej 1 PL
kuřecí stehna 1 kg
řízky, najemno
cibule 1 ks
nasekaná
tymián 3 ČL
čersvý, lístky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
mouka pšeničná hladká 3 PL
vývar kuřecí 125 ml
mléko 125 ml
křehké těsto 250 g
listové těsto 250 g
vejce 1 ks
lehce pošlehané
sůl
popř

1 Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na vysokém plameni. Vlijte olej a vsypte maso, osolte a opepřete a tři až čtyři minuty opékejte. Pak maso vyjměte a dejte stranou. Vsypte cibuli, tymián a česnek a tři až čtyři minuty opékejte na nižším plameni. Pak na pánev vraťte maso. V misce smíchejte mouku s 80 ml vody. Na pánev vlijte vývar, mléko a nakonec vodu s moukou. Vařte deset minut za stálého míchání, aby směs zhoustla. Dejte stranou a nechte vychladnout.

2 Zahřejte troubu na 220 °C. Křehké těsto rozválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na plát o síle 3 mm a vyložte jím koláčovou formu o průměru dvacet centimetrů. Na něj naneste zchladlou kuřecí směs (kdybyste nanesli teplou, těsto by se trhalo). Listové těsto rozválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na plát o síle 3 mm.

3 Z plátu listového těsta udělejte na koláči pokličku a uprostřed vykrojte malý kruhový otvor, aby měla kudy utíkat pára. Těsta po obvodu formy přimáčkněte k sobě a přesahující okraje odkrojte. Povrch koláče potřete trochou prošlehaného vejce. Formu přeneste na plech a zhruba pětadvacet až třicet minut pečte, aby listové těsto pěkně vyběhlo a zezlátlo.

NĚCO NAVÍC

Do našich receptů můžete pohodlně použít hotové rozválené křehké i listové těsto, které je pod značkou Wewalka k dostání v široké síti obchodů.

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit