Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Matcha dort s limetkovým krémem

Matcha dort s limetkovým krémem

Hodnocení receptu
4.9/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11650 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 1038 g
Tuky 766 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus (4 ks)
vejce 4 ks
o jednom do každého korpusu jedno
4x 60 g do každého korpusu
máslo 360 g
4x 90 g do každého korpusu
4x 100 g do každého korpusu
vanilkový extrakt 4 ČL
po jedné lžíčce do každého korpusu
mléko 340 ml
4x 85 ml do každého korpusu
4x 110 g do každého korpusu
kypřicí prášek do pečiva 8 ČL
po dvě lžičky do každého korpusu
trochu do každého korpusu
čaj matcha 12 g
0+2+4+6 g do jednotlivého korpusu
Limetkový krém
limetová šťáva
Poleva
čaj matcha 2 g
Na dokončení
sněhové pusinky

Postup

1

Troubu si předehřejte na 170°C.

2

Začneme prvním korpusem. Ve vodní lázni si rozpusťte máslo, čokoládu, cukr a vanilkový extrakt. Až se vše propojí, odstavte a přidejte mléko.

3

Mezitím než bude chladnout tekutá směs, prosejte mouku s kypřícím práškem. Po lžících zašlehávejte mouku s kypřícím práškem do vychladlé směsi. Na konec přidejte vejce. Vše důkladně promíchejte dokud nevznikne hladké těsto, které nalijte do vymazané a vysypané dortové formy.

4

Korpus pečte okolo 50 minut dokud špejle zabodnutá doprostřed nebude suchá.

5

Tento postup na první korpus opakujte u zbylých tří, až na matcha prášek, který přidávejte spolu s moukou a kypřícím práškem.

6

Na limetkový krém si v míse vyšlehejte smetanu ke šlehání s moučkovým cukrem. Poté přidejte mascarpone s limetkovou šťávou i kůrou.

7

Vychladlé korpusy potřete limetkovým krémem. Postavte je na sebe a zbytek krému natřete na vrch dortu a kolem.

8

Na polevu si připravte vodní lázeň, ve které rozpusťte čokoládu s matcha práškem a počkejte než vychladne. Vychladlou polevu rovnoměrně naneste na okraj vršku dortu tak, aby pěkně stékala po stranách a nechte zaschnout.

9

Na konec ozdobte pusinkami.

Autor: Ema Škodová

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...