Suroviny
Postup
Troubu si předehřejte na 170°C.
Začneme prvním korpusem. Ve vodní lázni si rozpusťte máslo, čokoládu, cukr a vanilkový extrakt. Až se vše propojí, odstavte a přidejte mléko.
Mezitím než bude chladnout tekutá směs, prosejte mouku s kypřícím práškem. Po lžících zašlehávejte mouku s kypřícím práškem do vychladlé směsi. Na konec přidejte vejce. Vše důkladně promíchejte dokud nevznikne hladké těsto, které nalijte do vymazané a vysypané dortové formy.
Korpus pečte okolo 50 minut dokud špejle zabodnutá doprostřed nebude suchá.
Tento postup na první korpus opakujte u zbylých tří, až na matcha prášek, který přidávejte spolu s moukou a kypřícím práškem.
Na limetkový krém si v míse vyšlehejte smetanu ke šlehání s moučkovým cukrem. Poté přidejte mascarpone s limetkovou šťávou i kůrou.
Vychladlé korpusy potřete limetkovým krémem. Postavte je na sebe a zbytek krému natřete na vrch dortu a kolem.
Na polevu si připravte vodní lázeň, ve které rozpusťte čokoládu s matcha práškem a počkejte než vychladne. Vychladlou polevu rovnoměrně naneste na okraj vršku dortu tak, aby pěkně stékala po stranách a nechte zaschnout.
Na konec ozdobte pusinkami.