Jde o rychlou a levnou variantu klasického guláše, která se často připravuje pro velkou skupinu lidí, například na čundru nebo horách. Nejlepší na něm je, že na jeho přípravu potřebujete minimum surovin a ty ještě můžete různě kombinovat a obohacovat.
Postup
Uzeninu nakrájejte na kousky a opečte ji na sádle. Nechte ji zhnědnout.
Do kastrolku přidejte podle potřeby ještě trochu sádla, vsypte nakrájenou cibulku a opékejte dozlatova. Přidejte česnek a promíchejte.
Až se česnek rozvoní, stáhněte plamen, přisypte kmín, papriku a trochu hladké mouky. Promíchejte.
Přilijte vodu nebo vývar a přisypte brambory. Se solí buďte opatrní, přijdete jen trochu a dochucujete až na konci – uzenina už sůl obsahuje.
Duste pod pokličkou zhruba 15–20 minut nebo než budou brambory měkké. Na závěr přidejte majoránku.