Suroviny
Základ:
100 g sušenky kakaové
75 g máslo rozpuštěné
špetka skořice
Náplň:
125 g Philadelphia
250 g mascarpone
100 g zakysaná smetana
125 ml smetana ke šlehání
3 plátky želatiny
cukr moučka dle chuti
citronová štáva a citronová kůra
1 zralé mango
Plátkovou želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Sušenky rozdrtíme v mixéru a spojíme s rozpuštěným máslem. Ovoníme špetkou skořice.
Smetanové sýry vyšleháme se zakysanou smetanou, cukrem, citronovou kůrou a štávou. Smetanu ke šlehání zahřejeme a poté do ní vložíme želatinové plátky zbavené vody. Smetanu pak za postupného šlehání vmícháme do smetanové směsi. Hladkou hmotu vlijeme do formy (o průměru cca 20 cm) na sušenkový základ. Mango zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na pyré. Po lehkém zatuhnutí naneseme ledabyle na dort. Dáme ztuhnout do lednice.