Suroviny
Korpus
čokoládové sušenky
100
g
máslo
75
g
rozpuštěné
skořice
špetka
Náplň
krémový sýr
125
g
mascarpone
250
g
zakysaná smetana
100
g
smetana ke šlehání
125
ml
želatina
3
plátky
podle chuti
mango
1
ks
Postup
1
Plátkovou želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Sušenky rozdrtíme v mixéru a spojíme s rozpuštěným máslem. Ovoníme špetkou skořice.
2
Smetanové sýry vyšleháme se zakysanou smetanou, cukrem, citronovou kůrou a štávou. Smetanu ke šlehání zahřejeme a poté do ní vložíme želatinové plátky zbavené vody.
3
Smetanu pak za postupného šlehání vmícháme do smetanové směsi. Hladkou hmotu vlijeme do formy (o průměru cca 20 cm) na sušenkový základ. Mango zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na pyré.
4
Po lehkém zatuhnutí naneseme ledabyle na dort. Dáme ztuhnout do lednice.