Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Nepečený cheesecake EXOTIC

Nepečený cheesecake EXOTIC

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 30 minut

Suroviny

Základ:

100 g sušenky kakaové

75 g máslo rozpuštěné

špetka skořice

 

Náplň:

125 g Philadelphia

250 g mascarpone

100 g zakysaná smetana

125 ml smetana ke šlehání

3 plátky želatiny

cukr moučka dle chuti

citronová štáva a citronová kůra

1 zralé mango

Plátkovou želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Sušenky rozdrtíme v mixéru a spojíme s rozpuštěným máslem. Ovoníme špetkou skořice.

Smetanové sýry vyšleháme se zakysanou smetanou, cukrem, citronovou kůrou a štávou. Smetanu ke šlehání zahřejeme a poté do ní vložíme želatinové plátky zbavené vody.  Smetanu pak za postupného šlehání vmícháme do smetanové směsi. Hladkou hmotu vlijeme do formy (o průměru cca 20 cm) na sušenkový základ. Mango zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na pyré. Po lehkém zatuhnutí naneseme ledabyle na dort. Dáme ztuhnout do lednice.

Autor: JanaKrizkova

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit