0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Oříškový koláč s mascarpone a malinami

Oříškový koláč s mascarpone a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Oříškový koláč s mascarpone a malinami

3.9 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Snadné na 6 - 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3602 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 254 g
Tuky 259 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte další recept na koláč s malinami? A tenhle už jste vyzkoušeli? Jeho krémová jemnost nechá malinovou chuť krásně vyniknout.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 180 g
moučkový cukr 60 g
lískové oříšky 2 PL
nadrobno
máslo 90 g
vychlazené a nakrájené na kostičky
vejce 1 ks
bílek a žloutek zvlášť
Na náplň
maliny 300 g
lze nahradit jiným drobným ovocem
mascarpone 250 g
moučkový cukr 1 PL
+ další na poprášení
smetana ke šlehání 150 ml
lehce ušlehaná
pomeranč 1 ks
šťáva a kůra

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Do robotu dejte mouku, cukr, oříšky a máslo. Mixujte, až do vytvoření drobenky, pak přidejte žloutek, 1–2 lžíce studené vody a krátce promixujte – těsto se začne spojovat. Z těsta pak udělejte kouli, zabalte ji do fólie a dejte na 30 minut do chladničky.

2

Těsto rozválejte (ne příliš natenko) a vyložte jím obdélníkovou nebo kulatou formu na koláč. Nechte okraje přečnívat a 5 mm nad hranou formy je ořízněte. Dejte do chladničky na 15 minut. Na těsto položte pečicí papír a posypte ho suchými fazolemi.

3

Pečte naslepo 15 minut, pak odstraňte fazole a papír a pečte dalších 5–10 minut dozlatova. Potřete korpus bílkem a vraťte ještě na minutu do trouby. Nechte vychladnout.

4

Na náplň prošlehejte mascarpone s moučkovým cukrem. Pak zašlehejte do lehce ušlehané šlehačky. Přidejte pomerančovou kůru a 2 lžíce šťávy a vyšlehejte na pevný krém. Potřete náplní vychladlý korpus a na to navršte maliny. Koláč vyjměte z formy a před podáváním pocukrujte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Komentáře

Helena A.

Skvělý koláč! Jen se po něm zaprášilo. Pekla jsem bez fazolí, jen s propíchaným dnem vidličkou. Maliny jsme zrovna neměli, použili jsme kousky meruněk. Famózní koláč. Navíc hodně jednoduchý.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč