Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovocné řízečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 860 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 149 g
Tuky 0 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svačina, díky které hravě přimějete děti, aby se s chutí pustily do ovoce.

Suroviny

vanilkový extrakt 1 ČL
med 1 PL
čokoládové cornflakes
kuličky, nadrcené
pistácie
nasekané
cukrové a čokoládové zdobení
různobarevné
kiwi 2 ks
jahody 12 ks

Postup

1

Spojte jogurt, esenci a med a dejte do uzavíratelné krabičky. Drcené cereálie a oříšky promíchejte a přendejte do uzavíratelného boxu, totéž udělejte s cukrovými ozdobami. Ovoce zabalte.

NA MÍSTĚ ČINU: Banán i kiwi oloupejte a nakrájejte na kolečka, jahody rozpulte, jednotlivé druhy ovoce dejte do mističek. Box s ochuceným jogurtem jednoduše otevřete a cukrové ozdoby i oříškovou směs vysypte na talíře. Děti si pak můžou ovoce napichovat na špejle, namáčet do jogurtu a obalit buď v cukrových ozdobách, nebo v čokoládové směsi – podle chuti a nálady.

CO S SEBOU: tři mističky, dva talíře, špejle na špízy

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...