Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovocné suflé
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 783 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 37 g
Tuky 44 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte si požitek přímo božský! Nadýchaný dezert s malinami.

Suroviny

maliny 200 g
čerstvé, nebo mražené, rozmačkané s cukrem, navíc pár na ozdobu, mražené rozmrazit a slít
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
sůl 2 špetky
strouhaná (nemusí být)
na vymazání formy
na vysypání formy

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C.

2

Nádobu o průměru 18 cm vymažte máslem a vysypte cukrem.

3

Oslazené maliny prošlehejte dotuha s citronovou šťávou, žloutky, solí, případně i strouhanou pomerančovou kůrou. Vmíchejte nepříliš tuhý sníh z bílků.

4

Ve vymazané a vysypané nádobě pečte na plechu s horkou vodou asi půl hodiny. Podávejte teplé, pocukrované nebo se šlehačkou, nejlépe ale ozdobené několika malinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...