Dopřejte si požitek přímo božský! Nadýchaný dezert s malinami.
Suroviny
maliny
200
g
čerstvé, nebo mražené, rozmačkané s cukrem, navíc pár na ozdobu, mražené rozmrazit a slít
citronová šťáva
20
ml
vejce
4
ks
žloutky a bílky zvlášť
sůl
2
špetky
pomerančová kůra
1
PL
strouhaná (nemusí být)
na vymazání formy
na vysypání formy
Postup
1
Troubu předehřejte na 175 °C.
2
Nádobu o průměru 18 cm vymažte máslem a vysypte cukrem.
3
Oslazené maliny prošlehejte dotuha s citronovou šťávou, žloutky, solí, případně i strouhanou pomerančovou kůrou. Vmíchejte nepříliš tuhý sníh z bílků.
4
Ve vymazané a vysypané nádobě pečte na plechu s horkou vodou asi půl hodiny. Podávejte teplé, pocukrované nebo se šlehačkou, nejlépe ale ozdobené několika malinami.