Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 739 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 29 g
Tuky 44 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Dopřejte si požitek přímo božský! Nadýchaný dezert s malinami.

Suroviny

maliny 200 g
čerstvé / mražené, rozmačkané s cukrem, navíc pár na ozdobu, mražené rozmrazit a slít
citronová štáva 20 ml
vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl 2 špetky
pomeranč 1 PL
kůra, strouhaná (nemusí být)
máslo
na vymazání formy
krupicový cukr
na posypání

Zahřejte troubu na 175 °C. Nádobu o průměru 18 cm vymažte máslem a vysypte cukrem. Oslazené maliny prošlehejte dotuha s citronovou šťávou, žloutky, solí, případně i strouhanou pomerančovou kůrou. Vmíchejte nepříliš tuhý sníh z bílků.

Ve vymazané a vysypané nádobě pečte na plechu s horkou vodou asi půl hodiny. Podávejte teplé, pocukrované nebo se šlehačkou, nejlépe ale ozdobené několika malinami.

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit