Dopřejte si požitek přímo božský! Nadýchaný dezert s malinami.
Suroviny
maliny
200
g
čerstvé / mražené, rozmačkané s cukrem, navíc pár na ozdobu, mražené rozmrazit a slít
citronová štáva
20
ml
vejce
4
ks
žloutky a bílky oddělené
sůl
2
špetky
pomeranč
1
PL
kůra, strouhaná (nemusí být)
máslo
na vymazání formy
krupicový cukr
na posypání
Zahřejte troubu na 175 °C. Nádobu o průměru 18 cm vymažte máslem a vysypte cukrem. Oslazené maliny prošlehejte dotuha s citronovou šťávou, žloutky, solí, případně i strouhanou pomerančovou kůrou. Vmíchejte nepříliš tuhý sníh z bílků.
Ve vymazané a vysypané nádobě pečte na plechu s horkou vodou asi půl hodiny. Podávejte teplé, pocukrované nebo se šlehačkou, nejlépe ale ozdobené několika malinami.