0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pavlova se smetanovým kávovým likérem

Pavlova se smetanovým kávovým likérem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pavlova se smetanovým kávovým likérem

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3643 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 325 g
Tuky 231 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá, efektní a lehká jako pírko. To je pavlova! Dezert z minima ingrediencí, ale s maximálním efektem. Hořké tóny kávového likéru a tmavé čokolády pavlově nesmírně sluší.

Suroviny

krupicový cukr 225 g
škrob 1 ČL
kukuřičný
vinný ocet bílý 1 ČL
mléčná čokoláda 50 g
rozpuštěná
tmavá čokoláda 50 g
70%, rozpuštěná
Na náplň
tmavá čokoláda 100 g
70%
vanilkový extrakt 1 ČL
krémový likér kávový 5 PL
např. Baileys

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na pečicí papír nakreslete pomocí talíře kruh. Poté papír otočte a kruhem dolů jej dejte na plech (kresba bude prosvítat).

2

Bílky vyšlehejte do skoro pevného sněhu. Postupně po lžících zašlehávejte cukr, poté ještě pár minut šlehejte, až je sníh pevný a lesklý. Vmíchejte škrob a ocet.

3

Vyšlehané bílky s cukrem přendejte do středu kruhu a opatrně rozetřete tak, aby byl předkreslený kruh vyplněný, nahoře vytvořte pár ozdobných špiček a vlnek.

4

Dejte do trouby, snižte teplotu na 120°C a pečte hodinu a půl. Poté troubu vypněte a nechte v ní pavlovu do doby, až trouba vychladne (můžete ji péct večer a nechat do rána v troubě vychladnout).

5

Opatrně z pavlovy sloupněte pečicí papír (nelekejte se, pokud při tom trochu popraská) a přendejte ji na arch pečicího papíru. Pocákejte ji rozehřátou mléčnou a hořkou čokoládou a nechte čokoládu zatuhnout.

6

Vyrobte ozdobné čokoládové hoblinky: 100 g hořké čokolády rozehřejte, vlijte na arch pečicího papíru a rozetřete do tenké vrstvy. Nechte zcela vychladnout (můžete dát do lednice) a poté nožem seškrábněte – čokoláda vytvoří ruličky a kudrlinky.

7

Vanilkový extrakt, smetanu a baileys vlijte do mísy a vyšlehejte do měkkých špiček. Ochucenou smetanu navrstvěte na pavlovu a ozdobte hoblinkami čokolády. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pavlovu můžete udělat o něco dříve, ale pamatujte, že ji musíte uchránit před vlhkostí ze vzduchu, aby nezvlhla. To by ji zničilo, přišla by o svoji křupavost a křehkost. Zabalte ji do potravinové fólie nebo uzavřete do vzduchotěsného boxu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč