Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pavlova se smetanovým kávovým likérem
Pavlova se smetanovým kávovým likérem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pavlova se smetanovým kávovým likérem

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3643 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 325 g
Tuky 231 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá, efektní a lehká jako pírko. To je pavlova! Dezert z minima ingrediencí, ale s maximálním efektem. Hořké tóny kávového likéru a tmavé čokolády pavlově nesmírně sluší.

Suroviny

škrob 1 ČL
kukuřičný
vinný ocet bílý 1 ČL
rozpuštěná
tmavá čokoláda 50 g
70%, rozpuštěná
Na náplň
tmavá čokoláda 100 g
70%
vanilkový extrakt 1 ČL
např. Baileys

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na pečicí papír nakreslete pomocí talíře kruh. Poté papír otočte a kruhem dolů jej dejte na plech (kresba bude prosvítat).

2

Bílky vyšlehejte do skoro pevného sněhu. Postupně po lžících zašlehávejte cukr, poté ještě pár minut šlehejte, až je sníh pevný a lesklý. Vmíchejte škrob a ocet.

3

Vyšlehané bílky s cukrem přendejte do středu kruhu a opatrně rozetřete tak, aby byl předkreslený kruh vyplněný, nahoře vytvořte pár ozdobných špiček a vlnek.

4

Dejte do trouby, snižte teplotu na 120°C a pečte hodinu a půl. Poté troubu vypněte a nechte v ní pavlovu do doby, až trouba vychladne (můžete ji péct večer a nechat do rána v troubě vychladnout).

5

Opatrně z pavlovy sloupněte pečicí papír (nelekejte se, pokud při tom trochu popraská) a přendejte ji na arch pečicího papíru. Pocákejte ji rozehřátou mléčnou a hořkou čokoládou a nechte čokoládu zatuhnout.

6

Vyrobte ozdobné čokoládové hoblinky: 100 g hořké čokolády rozehřejte, vlijte na arch pečicího papíru a rozetřete do tenké vrstvy. Nechte zcela vychladnout (můžete dát do lednice) a poté nožem seškrábněte – čokoláda vytvoří ruličky a kudrlinky.

7

Vanilkový extrakt, smetanu a baileys vlijte do mísy a vyšlehejte do měkkých špiček. Ochucenou smetanu navrstvěte na pavlovu a ozdobte hoblinkami čokolády. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pavlovu můžete udělat o něco dříve, ale pamatujte, že ji musíte uchránit před vlhkostí ze vzduchu, aby nezvlhla. To by ji zničilo, přišla by o svoji křupavost a křehkost. Zabalte ji do potravinové fólie nebo uzavřete do vzduchotěsného boxu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč