Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pavlova se smetanovým kávovým likérem
Pavlova se smetanovým kávovým likérem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pavlova se smetanovým kávovým likérem

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3643 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 325 g
Tuky 231 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá, efektní a lehká jako pírko. To je pavlova! Dezert z minima ingrediencí, ale s maximálním efektem. Hořké tóny kávového likéru a tmavé čokolády pavlově nesmírně sluší.

Suroviny

škrob 1 ČL
kukuřičný
vinný ocet bílý 1 ČL
rozpuštěná
tmavá čokoláda 50 g
70%, rozpuštěná
Na náplň
tmavá čokoláda 100 g
70%
vanilkový extrakt 1 ČL
např. Baileys

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na pečicí papír nakreslete pomocí talíře kruh. Poté papír otočte a kruhem dolů jej dejte na plech (kresba bude prosvítat).

2

Bílky vyšlehejte do skoro pevného sněhu. Postupně po lžících zašlehávejte cukr, poté ještě pár minut šlehejte, až je sníh pevný a lesklý. Vmíchejte škrob a ocet.

3

Vyšlehané bílky s cukrem přendejte do středu kruhu a opatrně rozetřete tak, aby byl předkreslený kruh vyplněný, nahoře vytvořte pár ozdobných špiček a vlnek.

4

Dejte do trouby, snižte teplotu na 120°C a pečte hodinu a půl. Poté troubu vypněte a nechte v ní pavlovu do doby, až trouba vychladne (můžete ji péct večer a nechat do rána v troubě vychladnout).

5

Opatrně z pavlovy sloupněte pečicí papír (nelekejte se, pokud při tom trochu popraská) a přendejte ji na arch pečicího papíru. Pocákejte ji rozehřátou mléčnou a hořkou čokoládou a nechte čokoládu zatuhnout.

6

Vyrobte ozdobné čokoládové hoblinky: 100 g hořké čokolády rozehřejte, vlijte na arch pečicího papíru a rozetřete do tenké vrstvy. Nechte zcela vychladnout (můžete dát do lednice) a poté nožem seškrábněte – čokoláda vytvoří ruličky a kudrlinky.

7

Vanilkový extrakt, smetanu a baileys vlijte do mísy a vyšlehejte do měkkých špiček. Ochucenou smetanu navrstvěte na pavlovu a ozdobte hoblinkami čokolády. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pavlovu můžete udělat o něco dříve, ale pamatujte, že ji musíte uchránit před vlhkostí ze vzduchu, aby nezvlhla. To by ji zničilo, přišla by o svoji křupavost a křehkost. Zabalte ji do potravinové fólie nebo uzavřete do vzduchotěsného boxu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín