0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche s bylinkami a kozím sýrem

Quiche s bylinkami a kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quiche s bylinkami a kozím sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4036 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 169 g
Tuky 317 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je jenom na vás, jestli si koláč pokladete jemnějším čerstvým tvarohovitým kozím sýrem, anebo odleželejším měkkým, klidně i s bílou plísní na povrchu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 230 g
+ na poprášení pracovní plochy
sůl 1 špetka
máslo 150 g
studené, na kostičky
žloutek 1 ks
voda 2,5 PL
Na náplň
vejce 3 ks
velká
smetana ke šlehání 300 ml
sůl vločková ½ ČL
pepř
podle chuti
citronová kůra ½ ČL
najemno
tymián 1 ČL
+ na ozdobení
rozmarýn ½ ČL
lístky, nasekané
jarní cibulka 2 PL
nasekaná
petrželka 2 PL
nasekaná
kozí sýr 120 g
čerstvý / měkký

Postup

1

Přísady na těsto zpracujte buď v robotu, nebo ručně. Pracujte rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Když v něm zůstanou kousíčky másla, nic se neděje. Placku těsta zabalte do fólie a dejte aspoň na 30 minut vychladit.

2

Vyjměte ho a nechte dojít pokojové teploty. Pak ho na pomoučněné ploše vyválejte, aby bylo co nejtenčí. Vyložte jím dno a stěny hlubší koláčové formy s odnímatelným dnem o průměru 23 cm. Pečlivě vmáčkněte do okrajů, ale opatrně, abyste těsto neprotrhli. Přečnívající okraje odřízněte. Formu vyloženou těstem dejte na 30 minut do chladničky.

3

Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Na těsto položte kolečko pečicího papíru, zatižte je suchými či keramickými fazolemi a korpus krátce předpečte; stačí 12–15 minut. Opatrně sejměte papír s fazolemi a pečte ještě 5–7 minut, dokud korpus jemně nezezlátne. Nechte zchladnout.

4

V míse prošlehejte vejce na náplň, pak vešlehejte smetanu, sůl a pepř, citronovou kůru, tymián, rozmarýn, cibulky a petrželku. Odložte.

5

Formu s předpečeným korpusem postavte na plech. Náplň ještě jed- nou prošlehejte a trochu jí nalijte na dno korpusu. Pak ji rovnoměrně poklaďte kolečky sýra. Zbylou náplň opatrně nalijte kolem sýra.

6

Pečte při 190°C zhruba 30–35 minut, aby náplň zezlátla a zpevnila. Nechte 10 minut chladnout. Podávejte teplé nebo o pokojové teplotě, ozdobené snítkami tymiánu.

NĚCO NAVÍC
Zbude-li vám náplň, můžete si ji upéct ve formě na muffiny mírně vymazané olivovým olejem. Anebo si můžete rovnou upéct samotnou náplň se sýrem či bez jako osvěžující alternativu nádivky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč