Quiche s bylinkami a kozím sýrem

Quiche s bylinkami a kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4036 kcal
Bílkoviny 119 g
Cukr 169 g
Tuky 317 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je jenom na vás, jestli si koláč pokladete jemnějším čerstvým tvarohovitým kozím sýrem, anebo odleželejším měkkým, klidně i s bílou plísní na povrchu.

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 230 g
navíc trochu na poprášení pracovní plochy
sůl 1 špetka
máslo 150 g
studené, na kostičky
žloutek 1 ks
z velkého vejce
voda 2 PL
Na náplň
vejce 3 ks
velká
smetana ke šlehání 300 ml
nebo tučnější na vaření (okolo 20%)
0.5 ČL
vločková sůl
pepř
podle chuti
citronová kůra 0.5 ČL
najemno nastrouhaná
tymián 1 ČL
lístky, navíc snítky na ozdobení
rozmarýn 0.5 ČL
lístky, nasekané
jarní cibulka 2 PL
nasekaná
petrželka 2 PL
nasekaná
kozí sýr 120 g
čerstvý / měkký (váleček / válec), na 0,5 cm kolečka

1 Přísady na těsto zpracujte buď v robotu, nebo ručně. Pracujte rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Když v něm zůstanou kousíčky másla, nic se neděje. Placku těsta zabalte do fólie a dejte aspoň na 30 minut vychladit.

2 Vyjměte ho a nechte dojít pokojové teploty. Pak ho na pomoučněné ploše vyválejte, aby bylo co nejtenčí. Vyložte jím dno a stěny hlubší koláčové formy s odnímatelným dnem o průměru 23 cm. Pečlivě vmáčkněte do okrajů, ale opatrně, abyste těsto neprotrhli. Přečnívající okraje odřízněte. Formu vyloženou těstem dejte na 30 minut do chladničky.

3 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Na těsto položte kolečko pečicího papíru, zatižte je suchými či keramickými fazolemi a korpus krátce předpečte; stačí 12–15 minut. Opatrně sejměte papír s fazolemi a pečte ještě 5–7 minut, dokud korpus jemně nezezlátne. Nechte zchladnout.

4 V míse prošlehejte vejce na náplň, pak vešlehejte smetanu, sůl a pepř, citronovou kůru, tymián, rozmarýn, cibulky a petrželku. Odložte.

5 Formu s předpečeným korpusem postavte na plech. Náplň ještě jed- nou prošlehejte a trochu jí nalijte na dno korpusu. Pak ji rovnoměrně poklaďte kolečky sýra. Zbylou náplň opatrně nalijte kolem sýra.

6 Pečte při 190°C zhruba 30–35 minut, aby náplň zezlátla a zpevnila. Nechte 10 minut chladnout. Podávejte teplé nebo o pokojové teplotě, ozdobené snítkami tymiánu.

NĚCO NAVÍC
Zbude-li vám náplň, můžete si ji upéct ve formě na muffiny mírně vymazané olivovým olejem. Anebo si můžete rovnou upéct samotnou náplň se sýrem či bez jako osvěžující alternativu nádivky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Vyměňte jednohubky za mezze a tapas

Pořádáte narozeninovou oslavu a přemýšlíte, čím hosty ohromit? Zapomeňte na jednohubky s klobásou. Vyzkoušejte chutnou a skvělou exotiku. Mezze či španělské tapas můžete připravit kdykoliv během roku.   ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Rostlinná alternativa másla? Odpovědná volba!

Stále více lidí přechází z různých důvodů na veganskou, vegetariánskou nebo flexitariánskou stravu. Například proto, že trpí potravinovou alergií nebo chtějí využívat nutriční výhody rostlinné stravy. Někteří při vývoji svého jídelníčku...
  • Jak na to

Dokonalá dětská party – jak zapojit děti do příprav

Ať už jde o narozeninovou oslavu nebo chcete jen děti odměnit za skvělé výsledky ve škole, vyzkoušejte naše tipy, díky kterým snadno připravíte dětskou party snů. Zapojte své ratolesti do výroby domácích dobrot pro hosty, pak už se stačí...

Obchod Apetit