0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pivní štrůdl s jablky

Pivní štrůdl s jablky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2474 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 368 g
Tuky 80 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
tuk 1 ks
např. hera nebo omega
mouka 500 g
pivo tmavé 0.25 l
např. ležák francek, velkopopovický kozel
Náplň
jablko
vlašské ořechy
rozinky
nejlépe naložené v rumu
skořice
cukr
vejce
na potření

Postup

1

Do mouky nastrouháme tuk, přidáme pivo a zpracujem vláčné těsto.

2

Těsto necháme 1/2 hodina odpočinout pod nahřátým kastrůlkem.

Těsto vystačí na dva velké štrůdly.

3

Pečeme v dobře vyhřáté toubě asi 1/2 hodiny do zrůžovění.

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit