Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pivní štrůdl s jablky

Pivní štrůdl s jablky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2474 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 368 g
Tuky 80 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento štrúdl vždycky zmizí beze stopy ten samý den, co se upeče.

Suroviny

Těsto
tuk 1 ks
např. hera nebo omega
mouka 500 g
např. ležák francek, velkopopovický kozel
Náplň
nejlépe naložené v rumu
cukr
na potření

Postup

1

Do mouky nastrouhejte tuk, přidejte pivo a zpracujte vláčné těsto.

2

Těsto nechte 1/2 hodiny odpočinout pod nahřátým kastrůlkem.

Těsto vystačí na dva velké štrůdly.

3

Pečet v dobře vyhřáté toubě asi 1/2 hodiny do zrůžovění.

Illustrační foto: Pixabay

Apetit magazín