Pizza s chorizem a rukolou

Pizza s chorizem a rukolou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 904 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 53 g
Tuky 51 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chorizo je dokonale multifunkční dobrota.

Suroviny

těsto na pizzu 1 bal
hotové
rajčatové pyré 3 PL
na pizzu, hotová
chorizo 2 ks
na plátky
kapary 1 PL
1 hrst
třešňová rajčátka přepůlená
rukola 1 hrst
olivový olej
na pokapání

1 Těsto připravte podle návodu na obalu na plech vyložený pečicím papírem. Navrch rozetřete omáčku a nechte nakynout na teplém místě cca 5 minut.

2 Rozehřejte troubu na 240 °C. Chorizo opékejte 2–3 minuty na pánvi, dokud nezačne být křupavé.

3 Na těsto naneste chorizo, kapary a rajčata, pečte 12–15 minut, dokud těsto nebude hotové. Pak posypte rukolou a pokapejte olivovým olejem. Okamžitě podávejte, aby rukola na horké pizze nezavadla.

 

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit