Chorizo je dokonale multifunkční dobrota.
Suroviny
těsto na pizzu
1
bal
hotové
rajčatová passata - pyré
3
PL
na pizzu, hotová
chorizo
2
ks
na plátky
kapary
1
PL
1
hrst
třešňová rajčátka přepůlená
rukola
1
hrst
olivový olej
na pokapání
Postup
1
1 Těsto připravte podle návodu na obalu na plech vyložený pečicím papírem. Navrch rozetřete omáčku a nechte nakynout na teplém místě cca 5 minut.
2 Rozehřejte troubu na 240 °C. Chorizo opékejte 2–3 minuty na pánvi, dokud nezačne být křupavé.
3 Na těsto naneste chorizo, kapary a rajčata, pečte 12–15 minut, dokud těsto nebude hotové. Pak posypte rukolou a pokapejte olivovým olejem. Okamžitě podávejte, aby rukola na horké pizze nezavadla.