Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2154 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 150 g
Tuky 135 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapte přátele pikantní chuťovkou!

Suroviny

čerstvá, se silnější dužinou
čedar 200 g
strouhaný
chilli sušené
podle chuti
na obalování
strouhanka
na obalování
olej
na smažení
pažitka svazek
jemně pokrájená
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

Postup

1

V misce smíchejte kysanou smetanu a pažitku, osolte, opepřete. Zvlášť promíchejte čedar s chilli.

2

Chilli papričky na grilu či nad plamenem opečte, až slupka zčerná a tvoří puchýře. Dejte do hrnce, přiklopte a chvíli nechte zapařit.

3

Pak opatrně stáhněte slupku, po straně podélně rozřízněte a vyjměte semínka. Naplňte sýrem a dvakrát obalte v trojobalu.

4

Smažte z obou stran dozlatova a podávejte horké spolu s chladivou pažitkovou omáčkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín