Polévka s chřestem & kuřecím masem

Polévka s chřestem & kuřecím masem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1045 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 108 g
Tuky 27 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled nenápadná, ale báječná polévka na asijský způsob, ve které září zelené stonky našeho chřestu. Uvařte si ji dřív, než skončí chřestová sezona! 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
zázvor (čerstvý) 2.5 cm
oloupaný, na nudličky
čínské víno 60 ml
rýžové (šao-sing), případně japonského mirinu
vývar kuřecí 1 l
lze nahradit zeleninovým, domácí viz Něco navíc
kuřecí prsa 1 ks
sójová omáčka 0.5 PL
chřest zelený 200 g
na špalíky
vejce 1 ks
velké, mírně prošlehané
sůl mořská
podle chuti

1 V rendlíku na mírném ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek a zázvor a opatrně opékejte zhruba 10 minut, až změknou. Vlijte víno a svařte na polovinu. Vlijte vývar, zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut.

2 Vmíchejte kuřecí maso nakrájené na půlcentimetrové plátky, sójovou omáčku a chřest a vařte 2 minuty nebo tak dlouho, aby maso bylo tak tak provařené. Tenkým pramínkem vlijte vejce, při tom stále míchejte, aby utvořilo nitky. Podle chuti dosolte a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Na asijský drůbeží vývar zalijte v hrnci 1kg kuřecích koster 2–3 litry vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň a seberte pěnu. Přidejte 4 plátky zázvoru, 1 nakrájenou cibuli, 3 nakrájené jarní cibulky, rozpůlenou palici česneku a odřezky z chřestu (máte-li). Vařte 2 hodiny, hotový vývar přeceďte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit