Na první pohled nenápadná, ale báječná polévka na asijský způsob, ve které září zelené stonky našeho chřestu. Uvařte si ji dřív, než skončí chřestová sezona!
Suroviny
Postup
V rendlíku na mírném ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek a zázvor a opatrně opékejte zhruba 10 minut, až změknou. Vlijte víno a svařte na polovinu. Vlijte vývar, zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut.
Vmíchejte kuřecí maso nakrájené na půlcentimetrové plátky, sójovou omáčku a chřest a vařte 2 minuty nebo tak dlouho, aby maso bylo tak tak provařené. Tenkým pramínkem vlijte vejce, při tom stále míchejte, aby utvořilo nitky. Podle chuti dosolte a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Na asijský drůbeží vývar zalijte v hrnci 1kg kuřecích koster 2–3 litry vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň a seberte pěnu. Přidejte 4 plátky zázvoru, 1 nakrájenou cibuli, 3 nakrájené jarní cibulky, rozpůlenou palici česneku a odřezky z chřestu (máte-li). Vařte 2 hodiny, hotový vývar přeceďte.