Polévka s chřestem & kuřecím masem

Polévka s chřestem & kuřecím masem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1045 kcal
Bílkoviny 68 g
Cukr 108 g
Tuky 27 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled nenápadná, ale báječná polévka na asijský způsob, ve které září zelené stonky našeho chřestu. Uvařte si ji dřív, než skončí chřestová sezona! 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
zázvor (čerstvý) 2.5 cm
oloupaný, na nudličky
čínské víno 60 ml
rýžové (šao-sing), případně japonského mirinu
vývar kuřecí 1 l
lze nahradit zeleninovým, domácí viz Něco navíc
kuřecí prsa 1 ks
sójová omáčka 0.5 PL
chřest zelený 200 g
na špalíky
vejce 1 ks
velké, mírně prošlehané
sůl mořská
podle chuti

1 V rendlíku na mírném ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek a zázvor a opatrně opékejte zhruba 10 minut, až změknou. Vlijte víno a svařte na polovinu. Vlijte vývar, zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut.

2 Vmíchejte kuřecí maso nakrájené na půlcentimetrové plátky, sójovou omáčku a chřest a vařte 2 minuty nebo tak dlouho, aby maso bylo tak tak provařené. Tenkým pramínkem vlijte vejce, při tom stále míchejte, aby utvořilo nitky. Podle chuti dosolte a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Na asijský drůbeží vývar zalijte v hrnci 1kg kuřecích koster 2–3 litry vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň a seberte pěnu. Přidejte 4 plátky zázvoru, 1 nakrájenou cibuli, 3 nakrájené jarní cibulky, rozpůlenou palici česneku a odřezky z chřestu (máte-li). Vařte 2 hodiny, hotový vývar přeceďte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit