Čerství pstruzi duhoví jsou v obchodech snadno k sehnání. Stejně jako pstruzi se upravují i jejich příbuzní – siveni. Ty poznáte podle světlých teček na těle.
Suroviny
pstruh
4
ks
celí, vykuchaní
houby
500
g
čerstvé, rozpůlené
cibule
2
ks
na klínky
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo
2
PL
petrželka
1
svazek
menší kus
šalvěj
12
lístků
1 Pstruhy omyjte, osušte, uvnitř i vně osolte, opepřete a naplňte částí hub a cibule, petrželkou a kouskem másla, zbytek dejte do pekáče. Ryby ovažte provázkem a pod něj zastrčte pár lístků šalvěje.
2 Pstruhy položte vedle sebe do pekáče na zbývající cibuli a houby. Poklaďte zbylým máslem a pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20–30 minut, podle velikosti ryb.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 21 receptů na sladkovodní ryby: úhoř, candát, pstruh, lín, štika a další(21 receptů)
- 45+ báječné houbové recepty(46 receptů)
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(116 receptů)