Pstruh plněný hříbky

Pstruh plněný hříbky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5034 kcal
Bílkoviny 225 g
Sacharidy 801 g
Tuky 237 g
Vláknina 490 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerství pstruzi duhoví jsou v obchodech snadno k sehnání. Stejně jako pstruzi se upravují i jejich příbuzní – siveni. Ty poznáte podle světlých teček na těle.

Suroviny

pstruh 4 ks
celí, vykuchaní
houby 500 g
čerstvé, rozpůlené
cibule 2 ks
na klínky
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 2 PL
petrželka svazek
menší kus
šalvěj 12

1 Pstruhy omyjte, osušte, uvnitř i vně osolte, opepřete a naplňte částí hub a cibule, petrželkou a kouskem másla, zbytek dejte do pekáče. Ryby ovažte provázkem a pod něj zastrčte pár lístků šalvěje.

Pstruhy položte vedle sebe do pekáče na zbývající cibuli a houby. Poklaďte zbylým máslem a pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20–30 minut, podle velikosti ryb.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit