Šťavnatá pudinková buchta se stane zaručeně vaším favoritem. Je lahodně krémová a můžete si ji připravit v různých variantách – ať už podle typu použitého pudinku nebo podle zvoleného topingu.
Suroviny
Na těsto
mouka pšeničná polohrubá
200
g
moučkový cukr
200
g
rostlinný olej
100
ml
vejce
3
ks
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
vanilkový cukr
1
bal
Na pudink
mléko
500
ml
pudinkový prášek
2
bal
čokoládový (nebo jiný, dle chuti)
cukr
podle chuti
Na posypání
Postup
1
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustší čokoládový pudink a nechte trochu vychladnout.
2
Smíchejte v misce důkladně všechny suroviny na těsto a vylijte do ho vymazaného a moukou nebo kakaem vysypaného plechu.
3
Na těsto nalijte uvařený pudink a ten posypte nasekanými vlašskými, lískovými nebo pekanovými ořechy.
4
Pudinkovou buchtu dejte upéct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 20 minut.
Variace:
- Pudinkovou buchtu můžete připravit i s vanilkovým pudinkem a bez ořechů. Po upečení ji pak můžete polít zakysanou smetanou utřenou s vanilkovým cukrem a nechat pořádně ztuhnout v lednici.
- Místo ořechů můžete na povrch buchty naskládat ovoce – například borůvky nebo maliny a po upečení polít želatinou nebo ozdobit rozehřátou čokoládou.
- Pokud chcete efektní variantu, můžete použít u pudinkové buchty i dva různé barevné pudinky – například čokoládový i vanilkový a vytvořit z nich na povrchu mramorování.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com