Šťavnatá pudinková buchta se stane zaručeně vaším favoritem. Je lahodně krémová a můžete si ji připravit v různých variantách – ať už podle typu použitého pudinku nebo podle zvoleného topingu.
Suroviny
Na těsto
mouka pšeničná polohrubá
200
g
moučkový cukr
200
g
rostlinný olej
100
ml
vejce
3
ks
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
vanilkový cukr
1
bal
Na pudink
mléko
500
ml
pudinkový prášek
2
bal
cukr
podle chuti
Na posypání
Postup
1
Uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustší čokoládový pudink a necháme trochu vychladnout.
2
Smícháme v misce důkladně všechny suroviny na těsto a vylijeme do ho vymazaného a moukou nebo kakaem vysypaného plechu.
3
Na těsto nalijeme uvařený pudink a ten posypeme nasekanými vlastními nebo lískovými nebo pekanovými ořechy.
4
Pudingovou buchtu dáme upéct na 180 stupňů asi na 20 minut.
Variace:
- Pudingovou buchtu můžeme připravit is vanilkovým pudinkem a bez ořechů. Po upečení ji pak můžeme polit zakysanou smetanou utřenou s vanilkovým cukrem a nechat pořádně ztuhnout v lednici.
- Místo ořechů můžeme na povrch buchty naskládat ovoce – například borůvky nebo maliny a po upečení polit želatinou nebo ozdobit rozehřátou čokoládou.
- Pokud chceme efektní variantu, můžeme použít u pudinkové buchty i dva různé barevné pudinky - například. čokoládový a vanilkový a vytvořit z nich na povrchu mramorování.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com