Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Snadné 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4267 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 663 g
Tuky 145 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá pudinková buchta se stane zaručeně vaším favoritem. Je lahodně krémová a můžete si ji připravit v různých variantách – ať už podle typu použitého pudinku nebo podle zvoleného topingu.

Suroviny

Na těsto
rostlinný olej 100 ml
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na pudink
mléko 500 ml
čokoládový (nebo jiný, dle chuti)
cukr
podle chuti
Na posypání

Postup

1

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustší čokoládový pudink a nechte trochu vychladnout.

2

Smíchejte v misce důkladně všechny suroviny na těsto a vylijte do ho vymazaného a moukou nebo kakaem vysypaného plechu.

3

Na těsto nalijte uvařený pudink a ten posypte nasekanými vlašskými, lískovými nebo pekanovými ořechy.

4

Pudinkovou buchtu dejte upéct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 20 minut.

Variace:

  • Pudinkovou buchtu můžete připravit i s vanilkovým pudinkem a bez ořechů. Po upečení ji pak můžete polít zakysanou smetanou utřenou s vanilkovým cukrem a nechat pořádně ztuhnout v lednici. 
  • Místo ořechů můžete na povrch buchty naskládat ovoce – například borůvky nebo maliny a po upečení polít želatinou nebo ozdobit rozehřátou čokoládou.
  • Pokud chcete efektní variantu, můžete použít u pudinkové buchty i dva různé barevné pudinky – například čokoládový i vanilkový a vytvořit z nich na povrchu mramorování.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: marcela.said

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...