0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pudinková buchta

Pudinková buchta

Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4267 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 663 g
Tuky 145 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá pudinková buchta se stane zaručeně vaším favoritem. Je lahodně krémová a můžete si ji připravit v různých variantách – ať už podle typu použitého pudinku nebo podle zvoleného topingu.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná polohrubá 200 g
moučkový cukr 200 g
rostlinný olej 100 ml
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vanilkový cukr 1 bal
Na pudink
mléko 500 ml
pudinkový prášek 2 bal
cukr
podle chuti
Na posypání
ořechy

Postup

1

Uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustší čokoládový pudink a necháme trochu vychladnout.

2

Smícháme v misce důkladně všechny suroviny na těsto a vylijeme do ho vymazaného a moukou nebo kakaem vysypaného plechu.

3

Na těsto nalijeme uvařený pudink a ten posypeme nasekanými vlastními nebo lískovými nebo pekanovými ořechy.

4

Pudingovou buchtu dáme upéct na 180 stupňů asi na 20 minut.

Variace:

  • Pudingovou buchtu můžeme připravit is vanilkovým pudinkem a bez ořechů. Po upečení ji pak můžeme polit zakysanou smetanou utřenou s vanilkovým cukrem a nechat pořádně ztuhnout v lednici. 
  • Místo ořechů můžeme na povrch buchty naskládat ovoce – například borůvky nebo maliny a po upečení polit želatinou nebo ozdobit rozehřátou čokoládou.
  • Pokud chceme efektní variantu, můžeme použít u pudinkové buchty i dva různé barevné pudinky - například. čokoládový a vanilkový a vytvořit z nich na povrchu mramorování.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: marcela.said

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit