Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

Slaný koláč vždycky zafunguje jako party pohoštění. Servírovat se dá totiž teplý i studený, se salátkem i s vínem...  Ať už se chystáte na večírek nebo se vám uprostřed vánočního pečení ohlásí návštěva, strčte do trouby po posledním plechu cukroví tenhle ověřený slaný koláč. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč

Ingredience

    • 250g hotového vyváleného křehkého těsta
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce másla
    • 2 velké pórky, nakrájené na kolečka
    • 3 snítky tymiánu
    • 110g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 3 velká vejce
    • 280ml smetany ke šlehání 33%
    • 150g sýra gruyère, nastrouhaného nahrubo
    • sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Těsto rozbalte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23cm (těsto by mělo lehce přesahovat přes okraje formy). Dno formy propíchejte vidličkou a dejte chladit. Na těsto položte kruh pečicího papíru, vsypte na něj keramické fazole (nebo jakékoli obyčejné luštěniny) a dejte na 10 minut péct. Vyjměte papír i s fazolemi a vraťte formu ještě na 5 minut do trouby. Vyjměte a teplotu snižte na 180°C.

2 V pánvi rozehřejte olej a máslo a zvolna na něm opékejte pórek. Přisypte odrhnuté lístky tymiánu a kuře a ještě chvíli opékejte. Pórek by měl jen změknout, ale zůstat bledý.

3 Dno předpečeného quiche potřete hořčicí a rozprostřete na něj opečený pórek s masem. Vejce prošlehejte se smetanou a sýrem, osolte, opepřete a směs přelijte přes pórek. Dejte péct do trouby na 25–30 minut. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minestrone s klobáskami

Červený zelný salát

Hovězí kližka s vánočním kořením

Lasagne s trojím sýrem & lilkem

Oříškové semifreddo

Přidat komentář