0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajče v županu

Rajče v županu

Hodnocení receptu
1 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1953 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 168 g
Tuky 98 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

rajče 8 ks
středně velké
listové těsto 1 bal
sýr s modrou plísní 200 g
listový špenát nebo granulovaný
česnek 4
vejce 1 ks

Česnek nakrájíme na plátky a osmažíme ho na oleji, osolíme. Spaříme špenát a necháme vychladnout.
Do špenátu zamícháme osmažený česnek s malými kostičkami nivy. Osolíme, případně dodáme další koření.
Rajčata shora nařízneme. Skrze otvor vydlabeme lžičkou semínka.
Rajčata naplníme připravenou špenátovou směsí.
Rozválíme listové těsto do velkého obdelníku ze kterého připravíme 6 čtverců 12x12cm. Ořezané těsto si schováme na ještě další dva čtverce.
Naplněné rajče zabalíme do listového těsta. Vždy jeden roh těsta přetáhneme přes vrchol rajčete a přetřeme rozmíchaným vajíčkem s vegetou.
Pokračujeme s protilehlým rohem. Na závěr pojistíme proužkem těsta přetaženým přes vrchol a potřeme zbytky vajíčka.
Výsledek ještě můžeme lehce zasypat posypkou z nivy, kterou vyrobíme v mixéru do kterého dáme zmraženou nivu.
Pečeme 15 minut na pečícím papíře na 180 stupňů.

 

Autor: prihak

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit