0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3235 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 316 g
Tuky 140 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné ricottové gnocchi patří k našim nejoblíbenějším a fazolová omáčka k nim perfektně pasuje.

Suroviny

olivový olej extra panenský 80 ml
česnek 4 stroužky
na plátky
konzervovaná rajčata krájená 2
2 x 400 g, lze nahradit 1 kg zralých rajčat (na větvičce)
třtinový cukr 1 PL
vývar kuřecí 750 ml
z konzervy
bazalka 2 hrsti
Na gnoncchi
mangold 300 g
lze nahradit baby špenátem, stonky odstraněné, listy spařené a nasekané
ricotta 200 g
strouhaný + další k podávání
mouka pšeničná hladká 100 g
prosátá + další na podsypání
vejce 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Do mísy dejte mangold, ricottu, parmazán, mouku a vejce. Osolte i opepřete. Promíchejte a z těsta tvořte noky velikosti ořechu. Dávejte je na pomoučněný plech/tác.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte česnek 30 sekund. Přidejte rajčata, vývar a cukr, přiveďte k varu a vařte 20 minut. Přidejte fazole a vařte ještě 5 minut. Vhoďte noky, přiklopte a vařte 6–8 minut, až zpevní a budou hotové. Rozmixujte bazalku se zbylým olejem. Směsí pokapejte pokrm při podávání.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč