Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3235 kcal
Bílkoviny 166 g
Cukr 316 g
Tuky 140 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jemné ricottové gnocchi patří k našim nejoblíbenějším a fazolová omáčka k nim perfektně pasuje.

Suroviny

olivový olej extra panenský 80 ml
česnek 4 stroužky
na plátky
konzervovaná rajčata krájená 2
2 x 400 g, lze nahradit 1 kg zralých rajčat (na větvičce)
třtinový cukr 1 PL
vývar kuřecí 750 ml
fazole bílé 275 g
z konzervy
bazalka 2 hrsti
Na gnoncchi
mangold 300 g
lze nahradit baby špenátem, stonky odstraněné, listy spařené a nasekané
sýr ricotta 200 g
parmazán 50 g
strouhaný + další k podávání
mouka pšeničná hladká 100 g
prosátá + další na podsypání
vejce 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Do mísy dejte mangold, ricottu, parmazán, mouku a vejce. Osolte i opepřete. Promíchejte a z těsta tvořte noky velikosti ořechu. Dávejte je na pomoučněný plech/tác.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte česnek 30 sekund. Přidejte rajčata, vývar a cukr, přiveďte k varu a vařte 20 minut. Přidejte fazole a vařte ještě 5 minut. Vhoďte noky, přiklopte a vařte 6–8 minut, až zpevní a budou hotové. Rozmixujte bazalku se zbylým olejem. Směsí pokapejte pokrm při podávání.

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit