Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3235 kcal
Bílkoviny 166 g
Cukr 316 g
Tuky 140 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Jemné ricottové gnocchi patří k našim nejoblíbenějším a fazolová omáčka k nim perfektně pasuje.

Suroviny

olivový olej extra panenský 80 ml
česnek 4 stroužky
na plátky
konzervovaná rajčata krájená 2
2 x 400 g, lze nahradit 1 kg zralých rajčat (na větvičce)
třtinový cukr 1 PL
vývar kuřecí 750 ml
fazole bílé 275 g
z konzervy
bazalka 2 hrsti
Na gnoncchi
mangold 300 g
lze nahradit baby špenátem, stonky odstraněné, listy spařené a nasekané
sýr ricotta 200 g
parmazán 50 g
strouhaný + další k podávání
mouka pšeničná hladká 100 g
prosátá + další na podsypání
vejce 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Do mísy dejte mangold, ricottu, parmazán, mouku a vejce. Osolte i opepřete. Promíchejte a z těsta tvořte noky velikosti ořechu. Dávejte je na pomoučněný plech/tác.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte česnek 30 sekund. Přidejte rajčata, vývar a cukr, přiveďte k varu a vařte 20 minut. Přidejte fazole a vařte ještě 5 minut. Vhoďte noky, přiklopte a vařte 6–8 minut, až zpevní a budou hotové. Rozmixujte bazalku se zbylým olejem. Směsí pokapejte pokrm při podávání.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit