Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3235 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 316 g
Tuky 140 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné ricottové gnocchi patří k našim nejoblíbenějším a fazolová omáčka k nim perfektně pasuje.

Suroviny

olivový olej extra panenský 80 ml
česnek 4 stroužky
na plátky
2 x 400 g, lze nahradit 1 kg zralých rajčat (na větvičce)
třtinový cukr 1 PL
vývar kuřecí 750 ml
z konzervy
bazalka 2 hrsti
Na gnoncchi
mangold 300 g
lze nahradit baby špenátem, stonky odstraněné, listy spařené a nasekané
ricotta 200 g
strouhaný + další k podávání
prosátá + další na podsypání
vejce 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

1 Do mísy dejte mangold, ricottu, parmazán, mouku a vejce. Osolte i opepřete. Promíchejte a z těsta tvořte noky velikosti ořechu. Dávejte je na pomoučněný plech/tác.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte česnek 30 sekund. Přidejte rajčata, vývar a cukr, přiveďte k varu a vařte 20 minut. Přidejte fazole a vařte ještě 5 minut. Vhoďte noky, přiklopte a vařte 6–8 minut, až zpevní a budou hotové. Rozmixujte bazalku se zbylým olejem. Směsí pokapejte pokrm při podávání.

Apetit magazín