Jemné ricottové gnocchi patří k našim nejoblíbenějším a fazolová omáčka k nim perfektně pasuje.
Suroviny
olivový olej extra panenský
80
ml
česnek
4
stroužky
na plátky
2 x 400 g, lze nahradit 1 kg zralých rajčat (na větvičce)
třtinový cukr
1
PL
vývar kuřecí
750
ml
fazole bílé
275
g
z konzervy
bazalka
2
hrsti
Na gnoncchi
mangold
300
g
lze nahradit baby špenátem, stonky odstraněné, listy spařené a nasekané
ricotta
200
g
parmazán
50
g
strouhaný + další k podávání
mouka pšeničná hladká
100
g
prosátá + další na podsypání
vejce
2
ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
1 Do mísy dejte mangold, ricottu, parmazán, mouku a vejce. Osolte i opepřete. Promíchejte a z těsta tvořte noky velikosti ořechu. Dávejte je na pomoučněný plech/tác.
2 V pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte česnek 30 sekund. Přidejte rajčata, vývar a cukr, přiveďte k varu a vařte 20 minut. Přidejte fazole a vařte ještě 5 minut. Vhoďte noky, přiklopte a vařte 6–8 minut, až zpevní a budou hotové. Rozmixujte bazalku se zbylým olejem. Směsí pokapejte pokrm při podávání.