Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
rýže se zeleninou a vejcem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1730 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 222 g
Tuky 68 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo je geniální způsob, jak využít zdánlivě nesourodé zbytky a zásoby. Spojení vajec a rýže vás přímo uchvátí!

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
vejce 1 ks
ušlehané se 2 lžícemi vody
nasekaná
česnek 2 stroužky
podrcený
kari koření 1 PL
zarovnaná
hrášek hrst
velká hrst, mražený, asi 100g
rýže 250 g
jakákoliv vařená, i od včerejška
uvařené, na proužky, lze nahradit kuřecím
sójová omáčka 1 PL
cca, na dochucení

Postup

1

Na vyšším plameni rozpalte na pánvi polovinu oleje.

2

Přidejte rozšlehané vejce a rozlijte ho po celé ploše. Asi po minutě omeletu obraťte podobně jako palačinku a ještě ji minutu dopékejte po druhé straně. Hotovou omeletu pak položte na mělký talíř.

3

Na téže pánvi rozehřejte zbývající olej, vsyp­te do něj cibuli a smažte ji tři až čtyři minuty, než zezlátne.

4

Poté přidejte česnek, kari a kečup. Vsypte mražený hrášek a pečte minutu dvě, než začne povolovat.

5

Přimíchejte rýži, maso a zhruba deci vody a vařte na středním plameni, až se směs důkladně prohřeje a rýže se zbarví po kari.

6

Mezitím rozdělte omeletu na dlouhé proužky. Spolu se sójovou omáčkou ji přidejte k rýži a ještě chvíli společně vařte.

7

Směs rozdělte na talíře a servírujte spolu se sójovou omáčkou pro případné dochucení.

Kouzelná příprava:
Hotová trvanlivá rýže Huercasa čeká jen na to, až ji ohřejete. Navíc je bio! Prodává ji třeba Bio Market Vítek, 400 g/37 Kč. 

Související články

Komentáře

10.09.2007 20:35
Recept se nachází v č.7/06, str.12
03.07.2007 00:33
pondělní rýže je recept, který se dá libovolně obněňovat ale už v původní verzi je naprosto božský.Chutná skvěle nejen v pondělí.

Apetit magazín