Tohle jídlo je geniální způsob, jak využít zdánlivě nesourodé zbytky a zásoby. Spojení vajec a rýže vás přímo uchvátí!
Suroviny
Postup
Na vyšším plameni rozpalte na pánvi polovinu oleje.
Přidejte rozšlehané vejce a rozlijte ho po celé ploše. Asi po minutě omeletu obraťte podobně jako palačinku a ještě ji minutu dopékejte po druhé straně. Hotovou omeletu pak položte na mělký talíř.
Na téže pánvi rozehřejte zbývající olej, vsypte do něj cibuli a smažte ji tři až čtyři minuty, než zezlátne.
Poté přidejte česnek, kari a kečup. Vsypte mražený hrášek a pečte minutu dvě, než začne povolovat.
Přimíchejte rýži, maso a zhruba deci vody a vařte na středním plameni, až se směs důkladně prohřeje a rýže se zbarví po kari.
Mezitím rozdělte omeletu na dlouhé proužky. Spolu se sójovou omáčkou ji přidejte k rýži a ještě chvíli společně vařte.
Směs rozdělte na talíře a servírujte spolu se sójovou omáčkou pro případné dochucení.
Kouzelná příprava:
Hotová trvanlivá rýže Huercasa čeká jen na to, až ji ohřejete. Navíc je bio! Prodává ji třeba Bio Market Vítek, 400 g/37 Kč.
Komentáře