Pondělní rýže

Pondělní rýže

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1730 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 222 g
Tuky 68 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tohle jídlo je geniální způsob, jak využít zdánlivě nesourodé zbytky a zásoby. Spojení vajec a rýže vás přímo uchvátí!

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
vejce 1 ks
ušlehané se 2 lžícemi vody
cibule 1 ks
nasekaná
česnek 2 stroužky
podrcený
kari koření 1 PL
zarovnaná
kečup 2 PL
hrášek hrst
velká hrst, mražený, asi 100g
rýže 250 g
jakákoliv vařená, i od včerejška
vepřové maso 180 g
uvařené, na proužky, lze nahradit kuřecím
sójová omáčka 1 PL
cca, na dochucení
1.  Na vyšším plameni rozpalte na pánvi polovinu oleje. Přidejte rozšlehané vejce a rozlijte ho po celé ploše. Asi po minutě omeletu obraťte podobně jako palačinku a ještě ji minutu dopékejte po druhé straně. Hotovou omeletu pak položte na mělký talíř.

2.  Na téže pánvi rozehřejte zbývající olej, vsyp­te do něj cibuli a smažte ji tři až čtyři minuty, než zezlátne. Poté přidejte česnek, kari a kečup. Vsypte mražený hrášek a pečte minutu dvě, než začne povolovat. Přimíchejte rýži, maso a zhruba deci vody a vařte na středním plameni, až se směs důkladně prohřeje a rýže se zbarví po kari.

3.  Mezitím rozdělte omeletu na dlouhé proužky. Spolu se sójovou omáčkou ji přidejte k rýži a ještě chvíli společně vařte. Směs rozdělte na talíře a servírujte spolu se sójovou omáčkou pro případné dochucení.

Kouzelná příprava:
Hotová trvanlivá rýže Huercasa čeká jen na to, až ji ohřejete. Navíc je bio! Prodává ji třeba Bio Market Vítek, 400 g/37 Kč. 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit