0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pondělní rýže

rýže se zeleninou a vejcem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Pondělní rýže

4.6 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 30 minut 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1730 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 222 g
Tuky 68 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo je geniální způsob, jak využít zdánlivě nesourodé zbytky a zásoby. Spojení vajec a rýže vás přímo uchvátí!

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
vejce 1 ks
ušlehané se 2 lžícemi vody
cibule 1 ks
nasekaná
česnek 2 stroužky
podrcený
kari koření 1 PL
zarovnaná
kečup 2 PL
hrášek hrst
velká hrst, mražený, asi 100g
rýže 250 g
jakákoliv vařená, i od včerejška
vepřové maso 180 g
uvařené, na proužky, lze nahradit kuřecím
sójová omáčka 1 PL
cca, na dochucení

Postup

1

Na vyšším plameni rozpalte na pánvi polovinu oleje.

2

Přidejte rozšlehané vejce a rozlijte ho po celé ploše. Asi po minutě omeletu obraťte podobně jako palačinku a ještě ji minutu dopékejte po druhé straně. Hotovou omeletu pak položte na mělký talíř.

3

Na téže pánvi rozehřejte zbývající olej, vsyp­te do něj cibuli a smažte ji tři až čtyři minuty, než zezlátne.

4

Poté přidejte česnek, kari a kečup. Vsypte mražený hrášek a pečte minutu dvě, než začne povolovat.

5

Přimíchejte rýži, maso a zhruba deci vody a vařte na středním plameni, až se směs důkladně prohřeje a rýže se zbarví po kari.

6

Mezitím rozdělte omeletu na dlouhé proužky. Spolu se sójovou omáčkou ji přidejte k rýži a ještě chvíli společně vařte.

7

Směs rozdělte na talíře a servírujte spolu se sójovou omáčkou pro případné dochucení.

Kouzelná příprava:
Hotová trvanlivá rýže Huercasa čeká jen na to, až ji ohřejete. Navíc je bio! Prodává ji třeba Bio Market Vítek, 400 g/37 Kč. 

Související články

Vaříme pro zdraví: hnědá rýže
  • Tipy a triky

Vaříme pro zdraví: hnědá rýže

Hnědá nebroušená rýže se zachovaným klíčkem a otrubami má příjemnou oříškovou příchuť, je zdravější než bílá rýže a snáze, i když o něco déle se vaří.   ...

Komentáře

Anonym

pondělní rýže je recept, který se dá libovolně obněňovat ale už v původní verzi je naprosto božský.Chutná skvěle nejen v pondělí.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit