Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát Niçoise

Salát z Nice si vychutnejte se sklenkou růžového provensálského vína.

 

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát Francouzská

Ingredience

    • 500 g malých nových brambor
    • 200 g čerstvých zelených fazolek
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, rozmáčknutý plochou stranou nože
    • 1 římský salát, rozebraný na listy
    • 150 g třešňových rajčátek, přepůlených
    • jarní cibulka podle chuti, na kolečka
    • 200 g tuňáka z konzervy, okapaného
    • 4 sardelové řezy, okapané a nasekané
    • hrst černých oliv
    • 4 vejce vařená natvrdo, oloupaná
    • čerstvá bageta k podávání

    NA ZÁLIVKU

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžička dijonské hořčice

     

Příprava jídla

1 Brambory uvařte ve slupce, pak nakrájejte na plátky nebo klínky. Fazolky krátce povařte v osolené vodě, prudce zchlaďte pod proudem ledové vody a nechte okapat. Následně je krátce opečte na trošce olivového oleje na pánvi.

2 Salátovou mísu vytřete zmáčknutým česnekem a dno poklaďte salátovými listy.

3 Z oleje, octa, citronové šťávy, hořčice a soli a pepře podle chuti vyšlehejte v misce metličkou zálivku a část nakapejte na salátové listy.

4 Pak přidejte uvařené brambory, opečené fazolky, rajčátka, jarní cibulku, kousky tuňáka, sardelky a olivy. Přelijte zbývající zálivkou a salát ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Podávejte s čerstvou bagetou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Syté & pestré saláty

Přidat komentář