Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s cizrnou a lilkem

Všechny chutě Středomoří na jednom talíři

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Salát

Ingredience

    • 2 lilky, nakrájené na 2 cm půlkolečka
    • 1 palice česneku, rozdělená na stroužky
    • 1–2 lžíce pasty harissa
    • 3 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
    • 1 červená cibule, na tenká kolečka
    • 250 g sýra halloumi, na plátky
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semen
    • nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 biocitronu
    • 1 lžíce řepkového oleje
    • 70 g rukoly

     

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Lilky a česnek promíchejte v pekáčku s harissou a 1 lžící  olivového oleje. Osolte, opepřete a 20–25 minut pečte doměkka a dozlatova. 

2 Do pekáčku přidejte cizrnu a dejte ještě na 4–5 minut péct.

3 Mezitím zalijte v misce cibuli vařící vodou a nechte 5 minut stát, zbavíte ji tak palčivosti. Sceďte, osvěžte studenou vodou a odložte.

4 Upečený obsah pekáčku přesypte do mísy a přidejte cibuli. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte na něm haloumi z obou stran dozlatova. Chcete-li, osmahněte spolu s ním i chilli papričku, nakrájenou na kolečka. Sýr rozlámejte na kousky a přidejte do mísy.

5 Citronovou kůru a 1 lžíci citronové šťávy smíchejte se zbylým olivovým olejem a s řepkovým olejem. Osolte, opepřete a nalijte na salát. Přidejte rukolu, zlehka promíchejte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
V chladnějších dnech nebo při větším hladu můžete v salátu vynechat cizrnu a vše podávat se špagetami uvařenými al dente.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkový salát s rajčaty, chorizem a fazolemi

Teplý BLT salát

Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami

Originální saláty 20x jinak

Zamilujte si luštěniny

Syté & pestré saláty

Přidat komentář