Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s rajčatovo-fazolovou salsou a kuřecím masem

Luštěniny, jako jsou fazole nebo čočka, povyšte na úroveň masa namísto toho, aby se na talíři krčily coby příloha. Uspokojí vás pak mnohem menší porce ‚flákoty‘.

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Salát Středomořská

Ingredience

    • 200 g kuřecích prsních řízků
    • 1/2 lžičky chilli koření
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1/2 lžičky mletého koriandru
    • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 lžic extra panenského olivového oleje
    • 3 lžíce čerstvé limetové šťávy
    • 1 lžíce + 3 lžičky nakrájeného čerstvého koriandru
    • 2 lžičky medu
    • zelená omáčka tabasco (nemusí být)
    • 400 g konzerva červených fazolí, scezená, propláchnutá a okapaná
    • 125 g třešňových rajčátek, nakrájených na čtvrtky nebo půlky
    • 1 velká jarní cibulka, nakrájená na tenká kolečka
    • 2 saláty little gem nebo salátová srdíčka
    • 1 zralé, ale pevné avokádo
    • 2 lžíce piniových oříšků nebo vyloupaných dýňových semen

Příprava jídla

1 Kuřecí prsní řízky ze strany podélně nařízněte a otevřete jako knihu. V misce smíchejte chilli koření, cukr, mletý koriandr, římský kmín a 3/4 lžičky soli. Směs vmasírujte z obou stran do kuřecích řízků (možná ji nevyužijete všechnu). Nechte odpočívat a mezitím rozehřejte gril nebo grilovací pánev.

2 Maso opékejte 3 minuty z jedné strany, pak ho obraťte a pokračujte 1–2 minuty z druhé, aby se propeklo (šťáva vytékající po zapíchnutí špejle do nejsilnějšího místa je čirá). Maso vyjměte a nechte 5–10 minut odpočívat.

3 V misce nebo šroubovací sklenici důkladně prošlehejte či protřeste na zálivku olivový olej, limetovou šťávu, 1 lžíci koriandru, med, 1/2 lžičky soli, pár špetek pepře a zelené tabasco podle chuti.

4 V misce promíchejte na salsu fazole, rajčata, jarní cibulku a 2 lžičky koriandru. Přidejte 2 lžíce zálivky.

5 Do mísy natrhejte salát, lehce osolte, pokropte trochou zálivky (zbylou využijete na maso). Salát rozložte na velký servírovací talíř, nebo ho rozdělte na čtyři menší. Maso nakrájejte na velmi tenké proužky. Avokádo zbavte pecky a nakrájejte na plátky. Maso, avokádo a salsu naaranžujte na salát. Maso a avokádo pokropte zálivkou. Ozdobte piniovými oříšky nebo dýňovými semínky a zbylým koriandrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z kořenové zeleniny

Zapečené brambory se zeleninou a slaninou

Špagety zapečené s rukolou

Sezamovo-zázvorové špízy s tofu a šiitake

Pšeničný salát s krevetami a zálivkou s kapary

Syté & pestré saláty

REKLAMA

Přidat komentář