0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slaný cibulový koláč
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3444 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 276 g
Tuky 190 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý cibulový koláč se zakysanou smetanou a slaninou rozhodně musíte vyzkoušet. Vydatný koláč z kynutého těsta ve švábském stylu totiž chutná naprosto fantasticky!

Suroviny

Na kynuté těsto
mouka pšeničná hladká 250 g
droždí sušené 0.5 bal
cca 4 g
voda 50 ml
vlažná
mléko 100 ml
krupicový cukr 0.25 ČL
olivový olej 2 PL
sůl 1 ČL
Na náplň
cibule 1 kg
rostlinný olej 2 PL
anglická slanina 125 g
nakrájená na kostičky
zakysaná smetana 200 g
vejce 2 ks
velikosti M
sýr 100 g
vhodný na strouhání – gouda, ementál, světlý čedar...
sůl
pepř 1 špetka
paprika sladká 1 špetka
nebo podle chuti
Navíc
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná polohrubá
na vysypání formy

Postup

1

Otevírací dortovou formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

2

Na kynuté těsto prosejte mouku do mísy, přidejte sušené droždí, vlažnou vodu, mléko a cukr. Začněte hníst těsto a postupně přidávejte olej a sůl. Hněťte 10 minut, dokud není těsto hladké. 

3

Těsto přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout na teplém místě.

4

Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše a přeneste do formy. Urovnejte a vytvořte 4 cm vysoký okraj.

5

Na cibulovou náplň oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemná kolečka. Na pánvi rozehřejte olej. Cibulové kroužky osmahněte spolu s kostičkami slaniny, vložte do mísy a nechte vychladnout.

6

K vychladlé cibuli přidejte zakysanou smetanu, vejce a strouhaný sýr. Směs dochuťte a vše dobře promíchejte. Předehřejte troubu na 180°C.

7

Cibulovou směs nalijte na připravené těsto a pečte 40 minut. Po upečení nechte cibulový koláč mírně vychladnout a podávejte ho vlažný. 

Fotografie a recept převzaty z Das Kochrezept.

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit