Lahůdka pro milovníky koláčů na slano. Olivy, sardele, bylinky a báječná cibulka.
Suroviny
olivový olej extra panenský
2
PL
cibule červená
6
ks
velká, oloupaná, na plátky
sherry ocet
100
ml
lze nahradit směsí balzamikového a vinného octa
třtinový cukr
80
g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pláty, každý o váze 200 g
olivy zelené
65
g
kalamata, odpeckované a přepůlené, lze nahradit černými řeckými olivami bez nálevu
ančovičky (konzerva)
12
ks
tymián
12
snítek
žloutek
1
ks
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 ºC. V pánvi na oleji opékejte asi 20–25 minut cibuli, až zezlátne a zkaramelizuje. Vmíchejte ocet, cukr, sůl a pepř a duste asi 5 minut, až směs začne houstnout a sirupovatět.
2
Oba pláty těsta překrojte ještě napůl a položte na plech vyložený pečicím papírem. Okraje ohněte tak, abyste z těsta získali asi centimetr hluboké misky. Rozdělte na ně cibulovou směs a na tu dejte olivy, sardele a tymián. Okraje potřete žloutkem a pečte v troubě asi 12–15 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 24 skvělých slaných receptů z listového těsta(24 receptů )
Komentáře
Máte chybu v receptu v kuchařce:
Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně
Při vaření tohoto receptu jsem udělal chybu, místo octa sherry, jsem použil víno sherry, bylo tam napsáno použijte balsamico ocet nebo sherry.
Bohužel jsem použil francouzskou kuchařku.
Dobrý den, pane Farský,
moc nás mrzí, že došlo k takovému nedorozumění. I kuchařce je samozřejmě položka 100 ml sherry nebo balzamikového octa myšlena jako 100 ml sherry octa nebo 100 ml balzamikového octa. Bohužel nám nedošlo, že by se to dalo vyložit i jinak :-(.
Děkujeme za upozornění a přejeme klidné dny a pevné zdraví,
redakce Apetitu
ááách! je to mana! :-) opravdu doporučuju a věřím, že do budoucna tomu dám další varianty, ale je to lahoda :-)