0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí

Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí

4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5144 kcal
Bílkoviny 397 g
Sacharidy 252 g
Tuky 288 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdka pro milovníky koláčů na slano. Olivy, sardele, bylinky a báječná cibulka.

Suroviny

olivový olej extra panenský 2 PL
cibule červená 6 ks
velká, oloupaná, na plátky
sherry ocet 100 ml
lze nahradit směsí balzamikového a vinného octa
třtinový cukr 80 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
listové těsto 2
pláty, každý o váze 200 g
olivy zelené 65 g
kalamata, odpeckované a přepůlené, lze nahradit černými řeckými olivami bez nálevu
ančovičky (konzerva) 12 ks
tymián 12 snítek
žloutek 1 ks

1 Troubu předehřejte na 200 ºC. V pánvi na oleji opékejte asi 20–25 minut cibuli, až zezlátne a zkaramelizuje. Vmíchejte ocet, cukr, sůl a pepř a duste asi 5 minut, až směs začne houstnout a sirupovatět.

2 Oba pláty těsta překrojte ještě napůl a položte na plech vyložený pečicím papírem. Okraje ohněte tak, abyste z těsta získali asi centimetr hluboké misky. Rozdělte na ně cibulovou směs a na tu dejte olivy, sardele a tymián. Okraje potřete žloutkem a pečte v troubě asi 12–15 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

Anonym

ááách! je to mana! :-) opravdu doporučuju a věřím, že do budoucna tomu dám další varianty, ale je to lahoda :-)

Vojtěch Farský

Máte chybu v receptu v kuchařce:
Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně
Při vaření tohoto receptu jsem udělal chybu, místo octa sherry, jsem použil víno sherry, bylo tam napsáno použijte balsamico ocet nebo sherry.
Bohužel jsem použil francouzskou kuchařku.

Martina Kojzarová

Dobrý den, pane Farský,
moc nás mrzí, že došlo k takovému nedorozumění. I kuchařce je samozřejmě položka 100 ml sherry nebo balzamikového octa myšlena jako 100 ml sherry octa nebo 100 ml balzamikového octa. Bohužel nám nedošlo, že by se to dalo vyložit i jinak :-(.

Děkujeme za upozornění a přejeme klidné dny a pevné zdraví,
redakce Apetitu

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit