Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí
Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí

4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5144 kcal
Bílkoviny 397 g
Sacharidy 252 g
Tuky 288 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdka pro milovníky koláčů na slano. Olivy, sardele, bylinky a báječná cibulka.

Suroviny

olivový olej extra panenský 2 PL
velká, oloupaná, na plátky
sherry ocet 100 ml
lze nahradit směsí balzamikového a vinného octa
třtinový cukr 80 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pláty, každý o váze 200 g
kalamata, odpeckované a přepůlené, lze nahradit černými řeckými olivami bez nálevu
ančovičky (konzerva) 12 ks
tymián 12 snítek

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 ºC. V pánvi na oleji opékejte asi 20–25 minut cibuli, až zezlátne a zkaramelizuje. Vmíchejte ocet, cukr, sůl a pepř a duste asi 5 minut, až směs začne houstnout a sirupovatět.

2

Oba pláty těsta překrojte ještě napůl a položte na plech vyložený pečicím papírem. Okraje ohněte tak, abyste z těsta získali asi centimetr hluboké misky. Rozdělte na ně cibulovou směs a na tu dejte olivy, sardele a tymián. Okraje potřete žloutkem a pečte v troubě asi 12–15 minut dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

04.11.2020 22:48

Máte chybu v receptu v kuchařce:
Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně
Při vaření tohoto receptu jsem udělal chybu, místo octa sherry, jsem použil víno sherry, bylo tam napsáno použijte balsamico ocet nebo sherry.
Bohužel jsem použil francouzskou kuchařku.

05.11.2020 09:48

Dobrý den, pane Farský,
moc nás mrzí, že došlo k takovému nedorozumění. I kuchařce je samozřejmě položka 100 ml sherry nebo balzamikového octa myšlena jako 100 ml sherry octa nebo 100 ml balzamikového octa. Bohužel nám nedošlo, že by se to dalo vyložit i jinak :-(.

Děkujeme za upozornění a přejeme klidné dny a pevné zdraví,
redakce Apetitu

12.11.2014 15:15

ááách! je to mana! :-) opravdu doporučuju a věřím, že do budoucna tomu dám další varianty, ale je to lahoda :-)

Apetit magazín