Slaný dort k 15. narozeninám Appetite

Slaný dort k 15. narozeninám Appetite

Hodnocení receptu
4.8 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

Na dort si připravíme: 

  • Balení celozrnného toustového chleba
  • 3 vaničky polotučného tvarohu
  • 2 zakysané smetany
  • balíček čerstvé pažitky
  • sůl, pepř (podle chutě)
  • 6-8 stroužků česneku
  • 300 g. vysokoprocentní šunky
  • 300 g. plátkového sýru
  • 100 g. uherského salámu ( na růži) + párátka na zpevnění růže
  • 200 g. cherry rajčátek 
  • okurek ( na listy růže)

Tvarohový krém: 

Vaničky tvarohu smícháme dohromady s zakysanou smetanou, přidáme sůl, pepř, podle chuti, prolisovaný česnek, nakrájenou pažitku ( část si necháme na ozdobu).

 

Formu ve tvaru srdce vyložíme potravinářskou folií. 

Toustový chléb vyválíme na placky a vyskládáme na dno formy. Na toustovou vrstvu dáme tvarohovou pomazánku, šunku, sýr. Postup opakujeme, dokud nemáme plnou formu. Vršek namažeme zbytkem pomazánky. Růži vytvoříme tak, že kolečka salámu vyskládáme vedle sebe, tak, aby se dotýkaly a zároveň tvořily řadu. Řadu srolujeme a zpevníme párátky. Kolečka upravíme, aby vypadaly jako plátky růže.Listy růže vytvoříme tím, že nakrájíme okurek na plátky. Ozdobíme dort růží, listy růže, cherry rajčaty a pažitkou.

 

Autor: felix088

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit