Slaný cheesecake s jarními bylinkami a chia semínky

Slaný cheesecake s jarními bylinkami a chia semínky

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3422 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 150 g
Tuky 242 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

preclíky malé 150 g
chia semínka 1 PL
máslo 80 g
Na náplň
krémový sýr 800 g
zakysaná smetana 150 g
vejce 3 ks
parmazán 80 g
bylinky 3 hrstí
řeřicha, medvědí česnek, pažitka
tymián
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup

1

Preclíčky podrtíme v mixéru, přesypeme do misky, přidáme chia semínka a máslo. Vytvoříme drobenkové těsto, které rovnoměrně napěchujeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme do mrazáku ztuhnout.

2

Sýry Philadelphia si vyšleháme do krému, přidáme zakysanou smetanu, strouhaný tvrdý sýr a vajíčka, vyšleháme sýrový krém, do kterého zamícháme bylinky. Krém vrstvíme do formy na preclíkový základ. S formou opatrně několikrát klepneme a dáme péct do trouby na pečící papír. Pečeme 30 minut na 175°C, pak snížíme na 150 a dopékáme cca 30 – 45 minut.

3

Po upečení necháme vychladnout na mřížce, objedeme po obvodu nožem – uvolníme z formy. Podáváme vlažné či studené jako slaný koláč např. se zeleninovým salátem (polníček+ředkvičky).

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit