Slaný preclíčkový cheesecake s jarními bylinkami a chia semínky – bez lepku

Slaný preclíčkový cheesecake s jarními bylinkami a chia semínky – bez lepku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Velmi snadné

Suroviny

Na slaný korpus:

150 g bezlepkových preclíčků např Schär

1 pol. lžíca chia semínek

80 g másla

Na tělo:

3 x 175 g sýru Philadelphia (celkové množství 525 g) může být kombinace bylikového a bílého

150 g zakysané smetany

3 vejce

80 g strouhaného sýru Grand Moravia nebo jiného parmazánového typu

Po hrsti posekané řeřichy, medvědího česneku, pažitky, odrhnutých pár snítek tymiánu

Sůl, bílý pepř a na špičku nože postrouhaného muškátového oříšku

Dortová forma otvíratelná průměr cca 15 cm, pečící papír do formy a do trouby

  1. Preclíčky podrtíme v mixéru, přesypeme do misky, přidáme chia semínka a máslo. Vytvoříme drobenkové těsto, které rovnoměrně napěchujeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme do mrazáku ztuhnout.

  2.  

  3. Sýry Philadelphia si vyšleháme do krému, přidáme zakysanou smetanu, strouhaný tvrdý sýr a vajíčka, vyšleháme sýrový krém, do kterého zamícháme bylinky. Krém vrstvíme do formy na preclíkový základ. S formou opatrně několikrát klepneme a dáme péct do trouby na pečící papír. Pečeme 30 minut na 175°C, pak snížíme na 150 a dopékáme cca 30 – 45 minut.

  4.  

  5. Po upečení necháme vychladnout na mřížce, objedeme po obvodu nožem – uvolníme z formy. Podáváme vlažné či studené jako slaný koláč např. se zeleninovým salátem (polníček+ředkvičky).

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit