Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Slaný preclíčkový cheesecake s jarními bylinkami a chia semínky – bez lepku

Popis receptu: 

Příprava Vám zabere cirka 10 minut, pak už je to jen o upečení s krásnou zlatavou kůrkou. Jako vlahá jarní večeře s ředkvičkovým salátem úplně ideální. A navíc bez lepku.

Autor: Ludmila Šneiderová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na slaný korpus:

    150 g bezlepkových preclíčků např Schär

    1 pol. lžíca chia semínek

    80 g másla

    Na tělo:

    3 x 175 g sýru Philadelphia (celkové množství 525 g) může být kombinace bylikového a bílého

    150 g zakysané smetany

    3 vejce

    80 g strouhaného sýru Grand Moravia nebo jiného parmazánového typu

    Po hrsti posekané řeřichy, medvědího česneku, pažitky, odrhnutých pár snítek tymiánu

    Sůl, bílý pepř a na špičku nože postrouhaného muškátového oříšku

    Dortová forma otvíratelná průměr cca 15 cm, pečící papír do formy a do trouby

Příprava jídla

  1. Preclíčky podrtíme v mixéru, přesypeme do misky, přidáme chia semínka a máslo. Vytvoříme drobenkové těsto, které rovnoměrně napěchujeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme do mrazáku ztuhnout.

  2.  

  3. Sýry Philadelphia si vyšleháme do krému, přidáme zakysanou smetanu, strouhaný tvrdý sýr a vajíčka, vyšleháme sýrový krém, do kterého zamícháme bylinky. Krém vrstvíme do formy na preclíkový základ. S formou opatrně několikrát klepneme a dáme péct do trouby na pečící papír. Pečeme 30 minut na 175°C, pak snížíme na 150 a dopékáme cca 30 – 45 minut.

  4.  

  5. Po upečení necháme vychladnout na mřížce, objedeme po obvodu nožem – uvolníme z formy. Podáváme vlažné či studené jako slaný koláč např. se zeleninovým salátem (polníček+ředkvičky).

REKLAMA

Přidat komentář