Suroviny
preclíky malé
150
g
chia semínka
1
PL
máslo
80
g
Na náplň
krémový sýr
800
g
zakysaná smetana
150
g
vejce
3
ks
parmazán
80
g
bylinky
3
hrstí
řeřicha, medvědí česnek, pažitka
tymián
sůl
pepř
Postup
1
Preclíčky podrtíme v mixéru, přesypeme do misky, přidáme chia semínka a máslo. Vytvoříme drobenkové těsto, které rovnoměrně napěchujeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme do mrazáku ztuhnout.
2
Sýry Philadelphia si vyšleháme do krému, přidáme zakysanou smetanu, strouhaný tvrdý sýr a vajíčka, vyšleháme sýrový krém, do kterého zamícháme bylinky. Krém vrstvíme do formy na preclíkový základ. S formou opatrně několikrát klepneme a dáme péct do trouby na pečící papír. Pečeme 30 minut na 175°C, pak snížíme na 150 a dopékáme cca 30 – 45 minut.
3
Po upečení necháme vychladnout na mřížce, objedeme po obvodu nožem – uvolníme z formy. Podáváme vlažné či studené jako slaný koláč např. se zeleninovým salátem (polníček+ředkvičky).