Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slaný cheesecake s jarními bylinkami a chia semínky

Slaný cheesecake s jarními bylinkami a chia semínky

Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3422 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 150 g
Tuky 242 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

preclíky malé 150 g
Na náplň
vejce 3 ks
bylinky 3 hrstí
řeřicha, medvědí česnek, pažitka
tymián
sůl
pepř

Postup

1

Preclíčky podrtíme v mixéru, přesypeme do misky, přidáme chia semínka a máslo. Vytvoříme drobenkové těsto, které rovnoměrně napěchujeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme do mrazáku ztuhnout.

2

Sýry Philadelphia si vyšleháme do krému, přidáme zakysanou smetanu, strouhaný tvrdý sýr a vajíčka, vyšleháme sýrový krém, do kterého zamícháme bylinky. Krém vrstvíme do formy na preclíkový základ. S formou opatrně několikrát klepneme a dáme péct do trouby na pečící papír. Pečeme 30 minut na 175°C, pak snížíme na 150 a dopékáme cca 30 – 45 minut.

3

Po upečení necháme vychladnout na mřížce, objedeme po obvodu nožem – uvolníme z formy. Podáváme vlažné či studené jako slaný koláč např. se zeleninovým salátem (polníček+ředkvičky).

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...