Špízy tří barev s mátovo-petrželovou salsou

Špízy tří barev s mátovo-petrželovou salsou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11372 kcal
Bílkoviny 878 g
Sacharidy 64 g
Tuky 846 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pořádné oslavě konce roku nesmí chybět maso. A grilované je milují úplně všichni, ať je léto, nebo zima. Můžete vytáhnout gril a rozpálit jej na sněhu, ale špízy budou stejně skvělé i z pánve.

 

Suroviny

NA ŠPÍZY
slanina 200 g
plátků
kuřecí stehenní řízky 500 g
nakrájených na velikost sousta
žampiony 1 bal
cuketa 1 ks
střední
bůček 500 g
bez kůže, nakrájeného na velikost sousta
chorizo 16 plátků
tenkých
paprika barevná 1 ks
hovězí maso 500 g
z kýty (rump steak), nakrájeného na plátky o síle 1cm
cibule červená 2 ks
na klínky
NA MARINÁDU
česnek 4 stroužky
podrcené
1 ČL
římský kmín mletý
1 ČL
uzená paprika
chilli sušené 0.5 ČL
citronová kůra 2 ČL
jemně nastrouhané
vinný ocet červený 2 ČL
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
NA SALSU
petrželka hrst
nasekané
máta hrst
nasekaných
1 ks
zelená chilli paprika dlouhá, zbavená semínek a nasekaná najemno
citronová kůra 1 ČL
nastrouhané
citronová štáva 1 PL
olivový olej 1 PL

Nejdřív připravte marinádu: V menší misce smíchejte podrcený česnek, koření, citronovou kůru, ocet, olej, sůl a pepř.

2 Maso a zeleninu napíchejte postupně na špízy: Plátky slaniny rozpulte a do každé poloviny zabalte kousek kuřecího masa. Kuřecí ve slanině prokládejte žampionem a cuketou.

Na další špízy napichujte připravené kousky bůčku, střídejte s plátky choriza a červenou paprikou.

4 Poslední napíchejte na špízy hovězí maso a klínky červené cibule. Položte připravené špízy do hlubšího pekáčku, pokapejte marinádou a nechte 15 minut při pokojové teplotě marinovat.

5 Rozpalte pořádně grilovací pánev. Vložte na ni špízy, ztlumte teplotu na střední žár a opékejte po každé straně zhruba 8 minut, nebo dokud není maso hotové.

6 Zatímco se opékají špízy, připravte salsu. Petrželku, mátu, chilli papričku, citronovou kůru a šťávu a olej společně prošlehejte. Hotové špízy pokapejte salsou a podávejte.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit