Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špízy tří barev s mátovo-petrželovou salsou

Na pořádné oslavě konce roku nesmí chybět maso. A grilované je milují úplně všichni, ať je léto, nebo zima. Můžete vytáhnout gril a rozpálit jej na sněhu, ale špízy budou stejně skvělé i z pánve.

 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Opékání 0:15
Maso

Ingredience

    NA ŠPÍZY

    • 200 g plátků slaniny
    • 500 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na velikost sousta
    • 1 balení žampionů
    • 1 střední cuketa
    • 500 g bůčku, bez kůže, nakrájeného na velikost sousta
    • 16 tenkých plátků choriza
    • 1–2 barevné papriky
    • 500 g hovězího zadního z kýty (rump steak), nakrájeného na plátky o síle 1cm
    • 2–3 červené cibule, na klínky

    NA MARINÁDU

    • 4 stroužky česneku, podrcené
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 1 lžička uzené papriky
    • 1/2 lžičky sušených chilli vloček
    • 2 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
    • 2 lžičky červeného vinného octa
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA SALSU

    • velká hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • menší hrst nasekaných lístků máty
    • 1 dlouhá zelená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná najemno 
    • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

Nejdřív připravte marinádu: V menší misce smíchejte podrcený česnek, koření, citronovou kůru, ocet, olej, sůl a pepř.

2 Maso a zeleninu napíchejte postupně na špízy: Plátky slaniny rozpulte a do každé poloviny zabalte kousek kuřecího masa. Kuřecí ve slanině prokládejte žampionem a cuketou.

Na další špízy napichujte připravené kousky bůčku, střídejte s plátky choriza a červenou paprikou.

4 Poslední napíchejte na špízy hovězí maso a klínky červené cibule. Položte připravené špízy do hlubšího pekáčku, pokapejte marinádou a nechte 15 minut při pokojové teplotě marinovat.

5 Rozpalte pořádně grilovací pánev. Vložte na ni špízy, ztlumte teplotu na střední žár a opékejte po každé straně zhruba 8 minut, nebo dokud není maso hotové.

6 Zatímco se opékají špízy, připravte salsu. Petrželku, mátu, chilli papričku, citronovou kůru a šťávu a olej společně prošlehejte. Hotové špízy pokapejte salsou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář