0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špízy tří barev s mátovo-petrželovou salsou

Špízy tří barev s mátovo-petrželovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špízy tří barev s mátovo-petrželovou salsou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11500 kcal
Bílkoviny 881 g
Sacharidy 78 g
Tuky 852 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pořádné oslavě konce roku nesmí chybět maso. A grilované je milují úplně všichni, ať je léto, nebo zima. Můžete vytáhnout gril a rozpálit jej na sněhu, ale špízy budou stejně skvělé i z pánve.

 

Suroviny

NA ŠPÍZY
slanina 200 g
plátky
kuřecí stehenní řízky 500 g
nakrájených na velikost sousta
žampiony 1 bal
cuketa 1 ks
střední
bůček 500 g
bez kůže, nakrájeného na velikost sousta
chorizo 16 plátků
tenkých
paprika barevná 1 ks
hovězí maso 500 g
z kýty (rump steak), nakrájeného na plátky o síle 1cm
cibule červená 2 ks
na klínky
NA MARINÁDU
česnek 4 stroužky
podrcené
římský kmín 1 ČL
mletý
paprika mletá uzená 1 ČL
chilli sušené ½ ČL
citronová kůra 2 ČL
jemně nastrouhané
vinný ocet červený 2 ČL
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
NA SALSU
petrželka hrst
nasekané
máta hrst
nasekaných
chilli paprička 1 ks
zelená, dlouhá, zbavená semínek a nasekaná najemno
citronová kůra 1 ČL
nastrouhané
citronová štáva 1 PL
olivový olej 1 PL

Nejdřív připravte marinádu: V menší misce smíchejte podrcený česnek, koření, citronovou kůru, ocet, olej, sůl a pepř.

2 Maso a zeleninu napíchejte postupně na špízy: Plátky slaniny rozpulte a do každé poloviny zabalte kousek kuřecího masa. Kuřecí ve slanině prokládejte žampionem a cuketou.

Na další špízy napichujte připravené kousky bůčku, střídejte s plátky choriza a červenou paprikou.

4 Poslední napíchejte na špízy hovězí maso a klínky červené cibule. Položte připravené špízy do hlubšího pekáčku, pokapejte marinádou a nechte 15 minut při pokojové teplotě marinovat.

5 Rozpalte pořádně grilovací pánev. Vložte na ni špízy, ztlumte teplotu na střední žár a opékejte po každé straně zhruba 8 minut, nebo dokud není maso hotové.

6 Zatímco se opékají špízy, připravte salsu. Petrželku, mátu, chilli papričku, citronovou kůru a šťávu a olej společně prošlehejte. Hotové špízy pokapejte salsou a podávejte.

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč