Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2039 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 72 g
Tuky 112 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potěšte pivaře originálním dárkem: skleněným půllitrem s vlastnoručně připravenou chuťovkou.

Suroviny

libový nízký
Na marinádu
250 ml
coca cola
sójová omáčka 80 ml
rýžový ocet 80 ml
med 60 ml
cibule ½ ks
nastrouhaná
sůl vločková 1 ČL
chipotle v omáčce adobo, nahrubo
paprika mletá uzená 1 ČL
uzená paprika mletá

Postup

1

V hrnci přiveďte k varu 250 ml koly, 80 ml sójové omáčky, 80 ml rýžového octa, 60 ml medu, 1/2 nastrouhané cibule a 1 lžičku hrubé soli. Ztlumte plamen a za občasného míchání vařte, až zbude 250 ml, trvá to asi 12 minut. Sejměte z ohně a vmíchejte 1–2 chipotle chilli papričky v omáčce adobo, nahrubo pokrájené, 1 lžičku mleté uzené papriky a nechte zcela vychladnout.

2

Odblaňte 900 g libového nízkého roštěnce a nakrájejte ho na dlouhé tenké proužky silné 5 mm a široké 2–3 cm. Promíchejte s vychladlou marinádou a v uzavřeném plastovém sáčku nechte 1–3 dny v ledničce odležet.

3

Vložte mřížku do středu trouby, na dno trouby dejte starý plech vyložený alobalem. Vyjměte maso z marinády, každý proužek na jednom konci propíchněte párátkem a za toto párátko ho zavěste na mřížku v troubě. Začněte odzadu a pokračujte dopředu tak, aby se maso nedotýkalo ani mřížky, ani dna trouby, ani jeden proužek druhého. Zapněte troubu na 95 °C. Pečte maso do vysušení, ale musí zůstat ještě ohebné, trvá to 2–3 hodiny. Hotový jerk opatrně vyjměte z trouby a odstraňte párátka. Nechte zcela vychladnout. Lze uchovat v uzavřené krabičce v chladničce až 2 týdny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč