0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandarinkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Pro zkušené pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4598 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 213 g
Tuky 315 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Senzační mandarinkový koláč na sebe na první pohled neprozradí, že v něm vůbec není mouka. Zato vláčné šťavnatosti a pikantní chuti má na rozdávání!

Suroviny

nelopané, bez pecek, navíc 3 ks na ozdobu
máslo
na vymazání formy
vejce 6 ks
krupicový cukr 130 g
mandle 470 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vrchovatá

1 Omyté mandarinky v hrnci zalijte studenou vodou, uveďte do varu a vařte dvě hodiny. Sceďte, a když vychladnou, každou mandarinku rozpulte a vyjměte případná semínka.

2 V robotu nebo ručně mandarinky (i s kůrou) jemně nasekejte. Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu s odnímatelným dnem o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Podél stěn postavte kolečka mandarinky.

3 Vejce ušlehejte s cukrem, mandlemi a práškem do pečiva, důkladně promíchejte a přidejte sekané mandarinky. Vlijte do formy, vložte do trouby a pečte hodinu; po čtyřiceti minutách přikryjte alobalem. Vyjměte a nechte chvíli ve formě chladnout. Vyklopte a ozdobte tenkými plátky mandarinek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč