Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandarinkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.9/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Pro zkušené pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4598 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 213 g
Tuky 315 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Senzační mandarinkový koláč na sebe na první pohled neprozradí, že v něm vůbec není mouka. Zato vláčné šťavnatosti a pikantní chuti má na rozdávání!

Suroviny

nelopané, bez pecek, navíc 3 ks na ozdobu
na vymazání formy
vejce 6 ks
mandle 470 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vrchovatá

Postup

1

Omyté mandarinky v hrnci zalijte studenou vodou, uveďte do varu a vařte dvě hodiny. Sceďte, a když vychladnou, každou mandarinku rozpulte a vyjměte případná semínka.

2

V robotu nebo ručně mandarinky (i s kůrou) jemně nasekejte. Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu s odnímatelným dnem o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Podél stěn postavte kolečka mandarinky.

3

Vejce ušlehejte s cukrem, mandlemi a práškem do pečiva, důkladně promíchejte a přidejte sekané mandarinky. Vlijte do formy, vložte do trouby a pečte hodinu; po čtyřiceti minutách přikryjte alobalem. Vyjměte a nechte chvíli ve formě chladnout. Vyklopte a ozdobte tenkými plátky mandarinek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...