Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 30 minut Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4598 kcal
Bílkoviny 166 g
Cukr 213 g
Tuky 315 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Senzační mandarinkový koláč na sebe na první pohled neprozradí, že v něm vůbec není mouka. Zato vláčné šťavnatosti a pikantní chuti má na rozdávání!

Suroviny

mandarinky 4 ks
nelopané, bez pecek, navíc 3 ks na ozdobu
máslo
na vymazání formy
vejce 6 ks
krupicový cukr 130 g
mandle 470 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vrchovatá

Omyté mandarinky v hrnci zalijte studenou vodou, uveďte do varu a vařte dvě hodiny. Sceďte, a když vychladnou, každou mandarinku rozpulte a vyjměte případná semínka.

V robotu nebo ručně mandarinky (i s kůrou) jemně nasekejte. Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu s odnímatelným dnem o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Podél stěn postavte kolečka mandarinky.

Vejce ušlehejte s cukrem, mandlemi a práškem do pečiva, důkladně promíchejte a přidejte sekané mandarinky. Vlijte do formy, vložte do trouby a pečte hodinu; po čtyřiceti minutách přikryjte alobalem. Vyjměte a nechte chvíli ve formě chladnout. Vyklopte a ozdobte tenkými plátky mandarinek.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit