Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3991 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 530 g
Tuky 146 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Švestkové knedlíky k létu lednoduše patří. Klasické jídlo, které poslouží jako sladký oběd nebo večeře nebo jako originální dezert. Namísto makové drobenky můžete sáhnout po tvarohu, či osmažených ořechách nebo strouhance.

Náš tip: Připravte si také švestkové bramborové knedlíky podle našeho videoreceptu

Suroviny

tvaroh 500 g
vejce 3 ks
cukr 2 PL
máslo 100 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 1 hrnek
mák mletý

Postup

1

Změklé máslo otřeme s vejci a cukrem do pěny.

2

Přidáme tvaroh a dobře rozmícháme.

3

Do hladké směsi přimícháme prosetou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.

4

Doplníme mléko, aby vzniklo husté těsto. To necháme chvíli odpočinout.

5

Z těsta odebíráme kousky, kterými obalíme švestky.

6

Připravené knedlíky vhazujeme do vroucí vody, promícháme je vařečkou ode dna, aby se nepřichytily, a na mírném ohni vaříme dokud nevyplavou na povrch.

7

Hotové knedlíky posypeme mletým mákem s cukrem a přelijeme horkým máslem.

Doto ilustrační, zdroj: Wikimedia.Commons.org

 
Autor: Vlasta

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...