Švestkové knedlíky k létu lednoduše patří. Klasické jídlo, které poslouží jako sladký oběd nebo večeře nebo jako originální dezert. Namísto makové drobenky můžete sáhnout po tvarohu, či osmažených ořechách nebo strouhance.
Náš tip: Připravte si také švestkové bramborové knedlíky podle našeho videoreceptu
Suroviny
Postup
Změklé máslo otřeme s vejci a cukrem do pěny.
Přidáme tvaroh a dobře rozmícháme.
Do hladké směsi přimícháme prosetou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
Doplníme mléko, aby vzniklo husté těsto. To necháme chvíli odpočinout.
Z těsta odebíráme kousky, kterými obalíme švestky.
Připravené knedlíky vhazujeme do vroucí vody, promícháme je vařečkou ode dna, aby se nepřichytily, a na mírném ohni vaříme dokud nevyplavou na povrch.
Hotové knedlíky posypeme mletým mákem s cukrem a přelijeme horkým máslem.
Doto ilustrační, zdroj: Wikimedia.Commons.org