Švestkový koláč v originálním provedení! Recept z křehkého těsta a pudinkovou náplní si vaši pozornost jistě zaslouží. Sladkokyselá chuť čerstvých švestek vytvoří v kombinaci s vanilkovým krémem dokonalou souhru. Žádá si jen horkou kávu!
Suroviny
Postup
Mouku, oba cukry, sůl, kypřicí prášek, máslo a vejce zpracujte na hladké těsto a rozdělte ho na poloviny.
Dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 26 cm vymažte máslem.
Polovinu těsta vyválejte a rozprostřete po dně formy. Ze zbytku vytvarujte váleček, položte ho okolo dna a prsty vytáhněte až přes okraj formy.
Švestky rovnoměrně rozložte na těsto (slupkou dolů) a nechte chvíli odpočívat.
Troubu předehřejte na 175 °C.
Ve čtyřech lžících mléka rozšlehejte vejce, mouku a pudinkový prášek.
Zbylé mléko smíchejte se smetanou, máslem a cukrem a přiveďte k varu.
Vlijte rozmíchaný pudinkový prášek a povařte do zhoustnutí.
Pudinkovým krémem zalijte švestky, vložte do trouby a pečte asi hodinu, až krém zpevní.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )
- Na švestkách: 15 ověřených receptů se švestkami(15 receptů )
Komentáře