Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s avokádovou omáčkou a chorizem
Těstoviny s avokádovou omáčkou a chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s avokádovou omáčkou a chorizem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3196 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 224 g
Tuky 203 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná byste na první pohled těstoviny a avokádo na jednom talíři nečekali. Až ovšem ochutnáte dokonale krémovou avokádovou omáčku, hrozí, že jinou už k těstovinám chtít nebudete. Skvělým doplňkem k jemnému avokádu je dokřupava opečené chorizo, výrazné olivy a slaná feta.

Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

zralé
bazalka 1 hrst
lístky
olivový olej panenský 5 PL
česnek 2 stroužky
nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 400 g
my jsme použili gemelli, ale hodí se i penne, špagety či linguine
chorizo 100 g
v celku (viz Něco navíc), nasekané nahrubo
nakrájený na plátky
kalamata, nejlépe vypeckované

Postup

1

Na omáčku vyberte dužinu z avokád do mixéru či food processoru, přidejte 3/4 bazalky (zbývající odložte), citronovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, 1/3 česneku a spoustu pepře. Rozsekejte dohladka.

2

Těstoviny uvařte ve velkém hrnci osolené vody podle návodu na obalu, aby byly al dente. Pořádně sceďte a uchovejte přitom 4 lžíce vody z vaření. Těstoviny a uchovanou vodu vraťte do hrnce a důkladně promíchejte s většinou omáčky.

3

Zbývající olej rozehřejte v pánvi a opékejte na něm chorizo 2 minuty. Přidejte zbývající česnek a opékejte ještě 1–2 minuty, aby zkřupavěl a zezlátl (pozor, nesmí se připálit, zhořkl by).

4

Těstoviny s omáčkou rozdělte do čtyř misek či hlubokých talířů, navrch dejte chorizo, česnek a olej z pánve, doplňte fetou, olivami a odloženou bazalkou. Zbývající omáčku podávejte zvlášť v misce.

NĚCO NAVÍC
Hodí se spíš ,čerstvý‘, nesušený typ choriza vyžadující tepelnou úpravu, často určený na gril. Sehnali jsme ho na Rohlik.cz. Zkusit místo něj můžete i pikantní klobásky merguez, původem z kuchyní severozápadní Afriky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...