Chtěli byste ochutnat ty nejdražší pochoutky, které se na naší planetě v průběhu 20. let objevily? Připravte se na to, že za ně v restauraci zaplatíte horentní sumy. Humr, ústřice, žabí stehýnka, foie gras, hovězí Wellington nebo pravý...
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9
spolu s mnoha dalšími recepty
V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout.
...
Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....
Ďábelská omáčka, jejíž jméno zná každý milovník pálivých chutí, se více než sto padesát let vyrábí stejným způsobem na stejném místě v Avery Island na jihu USA. Lahvičky s charakteristickou etiketou se tak už dávno staly nedílnou součástí...
Ing. Hana Málková vystudovala Vysokou školu chemicko-technologickou se zaměřením na kvalitu a bezpečnost potravin, je nutriční specialistkou organizace Stob, která pomáhá lidem bojovat s obezitou a odborným garantem Vím, co jím....