Vaječná tlačenka je bezvadný způsob, jak po Velikonocích zpracovat vařená vejce. Buď ji můžete připravit jako pohoštění na party nebo studenou večeři pro rodinu. Pikantní nakládaná zelenina dodá tlačence šmrnc! Rychlý recept plný bílkovin...
Postup
Sterilovanou zeleninu přeceďte a nálev dejte stranou, budete z něj připravovat želatinu.
Ostatní suroviny nakrájejte na malé kostičky, osolte, opepřete a promíchejte s majonézou.
Podle návodu na sáčku připravte z nálevu želatinu a hotovou ji nalijte na připravenou směs.
Vše pořádně promíchejte a přendejte do formy na srnčí hřbet, biskupský chlebíček nebo jinou nádobu, kterou předem vyložte potravinovou folií.
U silikonových forem potravinou folii používat nemusíte. Nechte přes noc zatuhnout v lednici a druhý den podávejte s pečivem.
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash/Max Griss