Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 25 minut Velmi snadné 10 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3520 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 37 g
Tuky 285 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vaječná tlačenka je bezvadný způsob, jak po Velikonocích zpracovat vařená vejce. Buď ji můžete připravit jako pohoštění na party nebo studenou večeři pro rodinu. Pikantní nakládaná zelenina dodá tlačence šmrnc! Rychlý recept plný bílkovin...

Suroviny

sterilovaná
na vaječnou tlačenku
vejce 5 ks
uvařená natvrdo
salám 200 g
majonéza 200 ml

Postup

1

Sterilovanou zeleninu přeceďte a nálev dejte stranou, budete z něj připravovat želatinu.

2

Ostatní suroviny nakrájejte na malé kostičky, osolte, opepřete a promíchejte s majonézou.

3

Podle návodu na sáčku připravte z nálevu želatinu a hotovou ji nalijte na připravenou směs.

4

Vše pořádně promíchejte a přendejte do formy na srnčí hřbet, biskupský chlebíček nebo jinou nádobu, kterou předem vyložte potravinovou folií.

5

U silikonových forem potravinou folii používat nemusíte. Nechte přes noc zatuhnout v lednici a druhý den podávejte s pečivem.

Foto ilustrační, zdroj: Unsplash/Max Griss

Autor: Nela123

Apetit magazín