Vajíčková pomazánka
Především po velikonočním pondělí nastává otázka: „Co udělat z vykoledovaných vajec?“. Možností je mnoho a hned 60 nejlepších receptů pro vás máme v jednom balíčku. Jedním z nich je luxusní vajíčková pomazánka. Na tu potřebujete vařená vejce, oblíbené pojivo, jako jsou čerstvý sýr, tvaroh, máslo, majonéza, a sůl, pepř či hořčici na dochucení. Klasická vajíčková pomazánka je evergreen, chlebíčky a jednohubky s ní mizí z talířů jako první. Hodí si i na tousty a do sendvičů. Je zdravá, zasytí a skvěle chutná!
...
- Vajíčkovou pomazánku můžete různě obměňovat: Přidejte plátky ředkvičky, kousky čerstvé papriky, nasekanou pažitky nebo lístky petrželky. To ale není konečný výčet možností. Vajíčková pomazánku „unese“ i kyselé nakládané okurky, kapary či olivy nebo sušená rajčata.
- Pokud klasické vajíčkové pomazánky zamícháte nakrájené vařené brambory, vznikne sytý vajíčkový salát, který oceníte jako rychlou večeři.
- Pro výraznější barvu a chuť přidejte špetku kurkumy a trochu černé soli.
- Milovníkům pikantních pokrmů doporučujeme tex-mex vajíčkovou pomazánku s koriandrem a papričkami jalapeño.
Celý popis