Chutnají teplé i studené! Pokud vám zbudou do druhého dne, podélně je rozpulte a opečte na pánvi či v troubě. Můžete je i zamrazit, pak vydrží až dva měsíce.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
200
g
+ trocha na poprášení pracovní plochy
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
máslo
50
g
pokojové teploty
ovesné vločky
25
g
čedar
75
g
strouhaný, nebo jiný sýr a trocha na posypání
mléko
150
ml
K podáváni
avokádo
1
ks
nebo měkký sýr, šunka, okurka, řeřicha
1 Předehřejte troubu na 220/200 stupňů. Mouku s kypřicím práškem prosijte do misky a přidejte máslo, vločky, sýr a postupně přilévejte mléko, abyste získali měkké, ale nelepivé těsto.
2 Na vále poprášeném moukou vyválejte z těsta placku silnou aspoň 2 cm. Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 4 cm vytvořte vdolečky.
3 Přesuňte je na plech potažený pečicím papírem, poprašte moukou nebo sýrem a pečte 12–15 minut, až vyběhnou a zezlátnou. Servírujte je s rozmačkaným avokádem nebo měkkým sýrem, šunkou, okurkou nebo řeřichou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů)
Komentáře
Anonym
02.07.2008 07:42
Dobrota
Anonym
07.07.2008 11:28
Apetit 8/07