0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čedarové vdolečky

Čedarové vdolečky

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 12–15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1793 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 161 g
Tuky 98 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutnají teplé i studené! Pokud vám zbudou do druhého dne, podélně je rozpulte a opečte na pánvi či v troubě. Můžete je i zamrazit, pak vydrží až dva měsíce.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
+ trocha na poprášení pracovní plochy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 50 g
pokojové teploty
ovesné vločky 25 g
čedar 75 g
strouhaný, nebo jiný sýr a trocha na posypání
mléko 150 ml
K podáváni
avokádo 1 ks
nebo měkký sýr, šunka, okurka, řeřicha
1.  Předehřejte troubu na 220/200 stupňů. Mouku s kypřicím práškem prosijte do misky a přidejte máslo, vločky, sýr a postupně přilévejte mléko, abyste získali měkké, ale nelepivé těsto.

2.  Na vále poprášeném moukou vyválejte z těsta placku silnou aspoň 2 cm. Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 4 cm vytvořte vdolečky.

3.  Přesuňte je na plech potažený pečicím papírem, poprašte moukou nebo sýrem a pečte 12–15 minut, až vyběhnou a zezlátnou. Servírujte je s rozmačkaným avokádem nebo měkkým sýrem, šunkou, okurkou nebo řeřichou.

Komentáře

Anonym

Už jsem je dělala několikrát a vždy mají velký úspěch ....

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit