0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čedarové vdolečky

Čedarové vdolečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čedarové vdolečky

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 12-15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1793 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 161 g
Tuky 98 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutnají teplé i studené! Pokud vám zbudou do druhého dne, podélně je rozpulte a opečte na pánvi či v troubě. Můžete je i zamrazit, pak vydrží až dva měsíce.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
+ trocha na poprášení pracovní plochy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 50 g
pokojové teploty
strouhaný, nebo jiný sýr a trocha na posypání
mléko 150 ml
K podáváni
nebo měkký sýr, šunka, okurka, řeřicha

1 Předehřejte troubu na 220/200 stupňů. Mouku s kypřicím práškem prosijte do misky a přidejte máslo, vločky, sýr a postupně přilévejte mléko, abyste získali měkké, ale nelepivé těsto.

2 Na vále poprášeném moukou vyválejte z těsta placku silnou aspoň 2 cm. Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 4 cm vytvořte vdolečky.

3 Přesuňte je na plech potažený pečicím papírem, poprašte moukou nebo sýrem a pečte 12–15 minut, až vyběhnou a zezlátnou. Servírujte je s rozmačkaným avokádem nebo měkkým sýrem, šunkou, okurkou nebo řeřichou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Anonym

Už jsem je dělala několikrát a vždy mají velký úspěch ....

Anonym

Recept se nachází v č.8/07, str.34

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč