Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čedarové vdolečky
Čedarové vdolečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čedarové vdolečky

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 12-15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1793 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 161 g
Tuky 98 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutnají teplé i studené! Pokud vám zbudou do druhého dne, podélně je rozpulte a opečte na pánvi či v troubě. Můžete je i zamrazit, pak vydrží až dva měsíce.

Suroviny

+ trocha na poprášení pracovní plochy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
pokojové teploty
strouhaný, nebo jiný sýr a trocha na posypání
mléko 150 ml
K podáváni
nebo měkký sýr, šunka, okurka, řeřicha

Postup

1

Předehřejte troubu na 220/200 stupňů. Mouku s kypřicím práškem prosijte do misky a přidejte máslo, vločky, sýr a postupně přilévejte mléko, abyste získali měkké, ale nelepivé těsto.

2

Na vále poprášeném moukou vyválejte z těsta placku silnou aspoň 2 cm. Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 4 cm vytvořte vdolečky.

3

Přesuňte je na plech potažený pečicím papírem, poprašte moukou nebo sýrem a pečte 12–15 minut, až vyběhnou a zezlátnou. Servírujte je s rozmačkaným avokádem nebo měkkým sýrem, šunkou, okurkou nebo řeřichou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

07.07.2008 11:28
Recept se nachází v č.8/07, str.34
02.07.2008 07:42
Už jsem je dělala několikrát a vždy mají velký úspěch ....

Apetit magazín