Kupte sud piva a k němu zakousněte chleba s výpečky. Olizovat se budou nejen chlapi!
Suroviny
bůček
2
kg
bez kosti
špek
200
g
na kostičky
cibule
4
ks
nahrubo
česnek
1
palice, stroužky na plátky
kmín
2
ČL
pepř
2
ČL
drcený
pivo světlé
250
ml
světlé
sůl
1 Bůček nakrájejte na kostky o hraně 1,5 cm. Promíchejte ho s ostatními přísadami a v pekáči zakrytém alobalem nechte přes noc do chladu rozležet.
2 Stále zakryté dejte do trouby, zapněte ji na 170 °C a pečte zvolna asi 2 hodiny doměkka. Podle potřeby můžete podlít vodou.
3 Odkryjte, maso podrťte šťouchadlem na brambory a pečte ještě 20 minut dozlatova.
4 Přendejte do uzavíratelné nádoby a zalijte vypečeným tukem i šťávou z pekáče. Dejte ztuhnout do chladu. Mažte na chleba a podávejte s feferonkou či okurčičkou.