Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Výpečky po formansku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 52
Více než hodinu Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7922 kcal
Bílkoviny 331 g
Sacharidy 74 g
Tuky 685 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kupte sud piva a k němu zakousněte chleba s výpečky. Olizovat se budou nejen chlapi!

Suroviny

bez kosti
špek 200 g
na kostičky
nahrubo
palice, stroužky na plátky
kmín 2 ČL
pepř 2 ČL
drcený
světlé
sůl

Postup

1

Bůček nakrájejte na kostky o hraně 1,5 cm. Promíchejte ho s ostatními přísadami a v pekáči zakrytém alobalem nechte přes noc do chladu rozležet.

2

Stále zakryté dejte do trouby, zapněte ji na 170 °C a pečte zvolna asi 2 hodiny doměkka. Podle potřeby můžete podlít vodou.

3

Odkryjte, maso podrťte šťouchadlem na brambory a pečte ještě 20 minut dozlatova.

4

Přendejte do uzavíratelné nádoby a zalijte vypečeným tukem i šťávou z pekáče. Dejte ztuhnout do chladu. Mažte na chleba a podávejte s feferonkou či okurčičkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...