0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Výpečky po formansku

Výpečky po formansku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Výpečky po formansku

4.5/5 Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7922 kcal
Bílkoviny 331 g
Sacharidy 74 g
Tuky 685 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kupte sud piva a k němu zakousněte chleba s výpečky. Olizovat se budou nejen chlapi!

Suroviny

bůček 2 kg
bez kosti
špek 200 g
na kostičky
cibule 4 ks
nahrubo
česnek 1
palice, stroužky na plátky
kmín 2 ČL
pepř 2 ČL
drcený
světlé
sůl

1 Bůček nakrájejte na kostky o hraně 1,5 cm. Promíchejte ho s ostatními přísadami a v pekáči zakrytém alobalem nechte přes noc do chladu rozležet.

2 Stále zakryté dejte do trouby, zapněte ji na 170 °C a pečte zvolna asi 2 hodiny doměkka. Podle potřeby můžete podlít vodou.

3 Odkryjte, maso podrťte šťouchadlem na brambory a pečte ještě 20 minut dozlatova.

4 Přendejte do uzavíratelné nádoby a zalijte vypečeným tukem i šťávou z pekáče. Dejte ztuhnout do chladu. Mažte na chleba a podávejte s feferonkou či okurčičkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč