Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninová tempura s ochucenou majonézou

Zeleninová tempura s ochucenou majonézou

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1421 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 304 g
Tuky 4 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Některými surovinami se plýtvá a vyhazují se, ačkoliv se z nich dá stále vařit. Když k nim přidáte ochucenou majonézu nebo dobrý dresink, je to strašná dobrota.

Suroviny

listy, koštál
omyté slupky
listy a košťál
papriky, fazolky
majonéza
Hellman's
Na tempuru/těstíčko
škrob 1 hrnek
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
voda minerální perlivá 2 hrnky
vychlazená
sůl
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Suroviny na obalení nakrájejte nebo natrhejte na pruhy, větší a tužší zeleninu můžete případně oblanšírovat. 

2

Suché suroviny na těstíčko spojte s ledovou vodou a vytvořte o něco hustší těstíčko než na palačinky. Zbytečně nepřešlehejte.

3

Suché proužky zeleniny vysmažte v hluboké vrstvě rozpáleného oleje do světle zlatavé barvy (3 – 4 minuty) a poté položte na savý papír.

4

Fazolky a čisté špenátové listy rozmixujte, zakápněte citrusovou šťávou, přidejte veganskou majonézu a krátce spolu promixujte. Podávejte se zeleninou v tempuře.

Ilustrační foto: ImageProffesionals

Autor: Sara87

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...