Některými surovinami se plýtvá a vyhazují se, ačkoliv se z nich dá stále vařit. Když k nim přidáte ochucenou majonézu nebo dobrý dresink, je to strašná dobrota.
Suroviny
listy, koštál
omyté slupky
listy a košťál
papriky, fazolky
majonéza
Hellman's
Na tempuru/těstíčko
mouka pšeničná hladká
1
hrnek
škrob
1
hrnek
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
jedlá soda
1
ČL
voda minerální perlivá
2
hrnky
vychlazená
sůl
rostlinný olej
na smažení
Postup
1
Suroviny na obalení nakrájejte nebo natrhejte na pruhy, větší a tužší zeleninu můžete případně oblanšírovat.
2
Suché suroviny na těstíčko spojte s ledovou vodou a vytvořte o něco hustší těstíčko než na palačinky. Zbytečně nepřešlehejte.
3
Suché proužky zeleniny vysmažte v hluboké vrstvě rozpáleného oleje do světle zlatavé barvy (3 – 4 minuty) a poté položte na savý papír.
4
Fazolky a čisté špenátové listy rozmixujte, zakápněte citrusovou šťávou, přidejte veganskou majonézu a krátce spolu promixujte. Podávejte se zeleninou v tempuře.
Ilustrační foto: ImageProffesionals