Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninová tempura s ochucenou majonézou

Zeleninová tempura s ochucenou majonézou

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1421 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 304 g
Tuky 4 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Některými surovinami se plýtvá a vyhazují se, ačkoliv se z nich dá stále vařit. Když k nim přidáte ochucenou majonézu nebo dobrý dresink, je to strašná dobrota.

Suroviny

listy, koštál
omyté slupky
listy a košťál
papriky, fazolky
majonéza
Hellman's
Na tempuru/těstíčko
škrob 1 hrnek
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
voda minerální perlivá 2 hrnky
vychlazená
sůl
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Suroviny na obalení nakrájejte nebo natrhejte na pruhy, větší a tužší zeleninu můžete případně oblanšírovat. 

2

Suché suroviny na těstíčko spojte s ledovou vodou a vytvořte o něco hustší těstíčko než na palačinky. Zbytečně nepřešlehejte.

3

Suché proužky zeleniny vysmažte v hluboké vrstvě rozpáleného oleje do světle zlatavé barvy (3 – 4 minuty) a poté položte na savý papír.

4

Fazolky a čisté špenátové listy rozmixujte, zakápněte citrusovou šťávou, přidejte veganskou majonézu a krátce spolu promixujte. Podávejte se zeleninou v tempuře.

Ilustrační foto: ImageProffesionals

Autor: Sara87

Apetit magazín