Na první pohled nezvyklá asijská kombinace vás svou chutí příjemně překvapí. Aby kokos zůstal bílý, opražte ho zvlášť a přidejte až nakonec.
Suroviny
zelí bílé
400
g
hlávkové
olej
3
PL
česnek
3
stroužky
na tenké plátky
chilli paprička
1
ks
zelená
zázvor (čerstvý)
3
cm
nastrouhaný nahrubo
kurkuma (mletá)
2
ČL
sezamová semínka
3
ČL
kokos
20
g
opražené hobliny
nudle rýžové
4
porce
4 bločky
sůl
Postup
1
Zelí rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte ho na dlouhé a tenké nudle. Vložte je do mísy a promačkejte s trochou soli – zelí díky tomu bude křehčí.
2
Rozpalte wok nebo velkou pánev na středním ohni a vlijte do ní olej. Jakmile se zahřeje, vsypte česnek, chilli a zázvor a krátce vše osmahněte. Vsypte sezamová semínka a ještě chvíli opékejte. Pak přidejte kurkumu i zelí a za občasného prohození na pánvi opékejte na nižším plameni tak, aby zelí změklo, ale zůstalo křehké.
3
Nudle připravte podle návodu na obalu a promíchejte je se zelím a opraženým kokosem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zelí: 10 skvělých receptů(10 receptů )
- Podzimní zelenina, která nikoho nenechá chladným(16 receptů )