Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbovo-tymiánové rizoto z trouby

Vynikající rizoto
Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 25 minut
P
Italská

Ingredience

    • 30 g sušených hříbků
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 malá cibule, jemně nasekaná
    • 2 prolisované stroužky česneku
    • 2 lžičky tymiánových lístků + trocha na ozdobu
    • 350 g rýže na rizoto
    • 750 ml horkého zeleninového vývaru (i z kostky)
    • 100 ml bílého vína
    • hrst strouhaného parmazánu + hobliny k podávání
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Houby v míse přelijte 430 ml hor­ké vody a nechte je deset minut bobtnat. Mezitím zahřejte olej na pánvi nebo v rendlíku (můžete i v troubě) a dvě minuty na něm pečte cibulku, až začne měknout. Přidejte česnek. Ještě minutu smažte.

2. Troubu zahřejte na 190/170 °C. Sceďte houby – tekutinu uschovejte – a nasekejte je. Do pánve s cibul­kou a česnekem přidejte houby, tymián a rýži. Důkladně promíchejte. Přelijte vodou z hub, vývarem a vínem a přiveďte k varu.

3.  Osolte a opepřete, přikryjte a pečte v troubě asi pětadvacet minut, až bude rýže hotová a tekutina se vsákne. Vmíchejte strouhaný parmazán, případně dochuťte. Před podáváním rizoto posyp­te parmazánovými hoblinami a lístky tymiánu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Houby v kuchyni

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.62
Obrazek uzivatele
Moc dobré rizoto - receptu neuškodilo ani když jsem zaměnila čerstvý tymián za sušený. Příprava v troubě je navíc neuvěřitelně pohodlná!

Přidat komentář