Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou

Do 5 minut na stole!
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 150 ml olivového oleje
    • 50 ml vinného octa
    • 250 g nakládané červené řepy
    • 1 lžíce strouhaného křenu se smetanou (krenexu)
    • 270 g uzených pstružích filetů
    • 150 g řeřichy, bez silných stonků
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Do čisté sklenice se šroubovacím víčkem dejte velkou špetku soli a pepře, hořčici, olivový olej a ocet. Zavřete, protřepejte a uložte do lednice – tam zálivka vydrží i pár týdnů, dokud ji všechnu nespotřebujete.

2.  Případné větší kusy nakládané řepy pokrájejte a vložte do mísy. Přidejte křenovou směs, dvě lžíce připravené zálivky a pořádně promíchejte. Filety ze pstruha rozdělte na drobné kousky, případnou kůži vyhoďte. Řepu smíchejte s řeřichou a navrch naaranžujte pstruha.

Lahodné variace
Místo uzeného pstruha můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, obyčejnou makrelou počínaje a lososem konče.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.66

Přidat komentář