
Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou
Do 5 minut na stole!
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Ingredience
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 150 ml olivového oleje
- 50 ml vinného octa
- 250 g nakládané červené řepy
- 1 lžíce strouhaného křenu se smetanou (krenexu)
- 270 g uzených pstružích filetů
- 150 g řeřichy, bez silných stonků
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Do čisté sklenice se šroubovacím víčkem dejte velkou špetku soli a pepře, hořčici, olivový olej a ocet. Zavřete, protřepejte a uložte do lednice – tam zálivka vydrží i pár týdnů, dokud ji všechnu nespotřebujete.
2. Případné větší kusy nakládané řepy pokrájejte a vložte do mísy. Přidejte křenovou směs, dvě lžíce připravené zálivky a pořádně promíchejte. Filety ze pstruha rozdělte na drobné kousky, případnou kůži vyhoďte. Řepu smíchejte s řeřichou a navrch naaranžujte pstruha.
Lahodné variace
Místo uzeného pstruha můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, obyčejnou makrelou počínaje a lososem konče.
2. Případné větší kusy nakládané řepy pokrájejte a vložte do mísy. Přidejte křenovou směs, dvě lžíce připravené zálivky a pořádně promíchejte. Filety ze pstruha rozdělte na drobné kousky, případnou kůži vyhoďte. Řepu smíchejte s řeřichou a navrch naaranžujte pstruha.
Lahodné variace
Místo uzeného pstruha můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, obyčejnou makrelou počínaje a lososem konče.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 09:02