Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

Perfektní jako předkrm, zajímavý jako příloha. Budete si ho pamatovat – v tom nejlepším!

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 50 g lístků rukoly
    • 2 avokáda, rozpůlená, oloupaná a zbavená pecky
    • 2 pomeranče, oloupané
    • 1 malá cibule, nakrájená na tenká kolečka
    • 20 g čerstvé bazalky nebo hladkolisté petrželky, nasekané

    Na dresink

    • 20 černých oliv, vypeckovaných a nasekaných
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 1 malý stroužek česneku, jemně nakrájený
    • ½ lžičky mořské soli
    • čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1.  Rukolu rozdělte na talíře; avokádo nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte ho na hromádky salátu. Jednotlivé dílky pomeranče zbavte tenké slupky i jadérek a přepulte. Kousky pomeranče pak přidejte k avokádu, přisypte cibulku a nasekané lístky bazalky nebo petrželky.

2.  Všechny suroviny na zálivku protřepejte v zavařovací sklenici s uzávěrem. Dresinkem přelijte salát a servírujte.

Získejte náskok 
Dresink vydrží v lednici jeden den, salát můžete připravit až hodinu dopředu. Avokádo ale potřete čerstvě vymačkanou šťávou z citronu či limetky a cibulku přisypte až těsně před servírováním.

Zkuste to jinak 
Do salátu přidejte kraba, krevety nebo garnáty.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Niçoise

Tabouleh

Cézar

Řecký salát

Salát ze žlutého melounu a parmské šunky

Fazolový salát s opečenými rajčaty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příloze č.7/06, str.8
Obrazek uzivatele
Vynikající salát

Přidat komentář