Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rokfórové chlebíčky s hruškou

Hruška i sýr mají výraznou chuť – a úžasně se doplňují!

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6 chlebíčků
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Sendvič Francouzská

Ingredience

    • 6 krajíčků veky

    Na pomazánku

    • 1 menší hruška o váze asi 100 g
    • šťáva z poloviny citronu
    • 100 g sýra s modrou plísní, nahrubo nastrouhaného
    • 4–5 lžic žervé nebo lučiny
    • 4–5 lžic pomazánkového másla
    • případně špetka cukru

    Na ozdobu

    • rozpůlené vlašské ořechy
    • kousky sýra s modrou plísní

Příprava jídla

1.  Hrušku nakrájejte na drobné kousíčky a pokapejte citronovou šťávou; ovoce pak nezhnědne. V misce promíchejte plísňový sýr, žervé či lučinu a pomazánkové máslo. Spojte s hruškami a podle potřeby dotáhněte špetkou cukru.

2.  Potřete chlebíčky pomazánkou a ozdobte vlašskými ořechy a sýrem.

Šťavnatá hruška 
Odolejte pokušení hrušku nastrouhat – pustila by moc šťávy. Raději ji nakrájejte nožem na malinké kousíčky. Pokud by z ní i přesto vyteklo příliš mnoho tekutiny, trochu odlijte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli

Lososové chlebíčky

Chlebíčky se sýrovo-česnekovou pomazánkou

Chlebíček s avokádem a cherry rajčátky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Moc dobré. Alternativa, pokud nechcete (nebo nemůžete) do sýrové pomazánky použít česnek. Hrušku jsem nechala pečlivě okapat, ale i tak dodatečně pustila šťávu a v pozdějších večerních hodinách byly jednohubky trochu navlhlé.

Přidat komentář