Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nudlový ,švédský stůl'

Tenhle recept jsem vymyslela po návštěvě čínské restaurace. Děti byly nadšené, když si mohly dětskými tyčinkami naložit jídlo, na jaké mají chuť. Navíc toho takhle snědí o dost víc, než kdyby dostaly celé jídlo najednou jako obvykle…

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Asijská

Ingredience

    • 2 kuřecí prsíčka nebo 200 g vepřové panenky, pokrájené na proužky asi o velikosti prstu
    • 1 vejce, prošlehané
    • sůl
    • 50 g strouhanky (doporučuji strouhanku z italské ciabatty – má v sobě olivový olej, takže chutná skvěle)
    • 200 g čínských vaječných nudlí
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 jarní cibulky, pokrájené
    • ½ salátové okurky
    • 1 velká mrkev
    • omáčka na namáčení (například hoisin, švestková nebo grilovací)

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Proužky masa ponořte do našlehaného osoleného vejce a obalte je ve strouhance. Obalené maso položte na plech a dejte ho na patnáct až dvacet minut do trouby, aby se propeklo a lákavě zezlátlo.

2.  Mezitím uvařte nudle podle návodu na obalu. Slijte je, zakápněte olivovým olejem a smíchejte s jarní cibulkou. Škrabkou na zeleninu nastrouhejte z okurky a mrkve tenké plátky. Nudle, okurku a mrkev rozložte na servírovací talíře a přidejte k nim pár opečených kousků kuřecího nebo vepřového masa. 3  Omáčku nalijte do mističky a postavte na talíř. Dětem dovolte, aby si nabíraly, na co mají zrovna chuť.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.28

Přidat komentář