Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

Neděste se dlouhého seznamu ingrediencí - spojí se v jedinečnou exotickou chuť.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Asijská

Ingredience

    • 2 stroužky česneku
    • 2 lžíce oloupaného a nakrájeného čerstvého zázvoru
    • 3 malé cibulky, oloupané a jemně nakrájené
    • špetka kurkumy a sušeného zázvoru, drcený bílý pepř, mořská sůl, stonky čerstvého koriandru, strouhaná kůra z ½ limety nebo citronu
    • 1 malá červená chilli paprička
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 100 g roštěnky nebo svíčkové, nakrájené na proužky
    • 1,2 l kokosového mléka
    • 750 ml hovězího vývaru
    • 2–3 lžíce citronové nebo limetové šťávy
    • 2 kousky citronové trávy ze spodní ztluštělé části
    • 2 lžičky přírodního cukru
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • 200 g čerstvých špenátových listů, propláchnutých

Příprava jídla

1.  Česnek, zázvor, cibulku, koriandr, papričku, kůru a všechno koření rozmixujte nebo utřete se dvěma lžícemi oleje na hladkou pastu. V hrnci ji na zbývajícím oleji trochu opečte.

2.  Přidejte proužky masa a tři až čtyři minuty opékejte. Zalijte mlékem i vývarem, přidejte citrusovou šťávu, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku a půl hodiny mírně vařte.

3.  Vyjměte citronovou trávu, vsypte špenát a nechte minutu stát, až lístky zavadnou. Ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

Indonéská hovězí polévka

Japonská polévka s kachním masem

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Hovězí polévka s knedlíčky

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Rajská polévka s nočky

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy

Uzená hrachovo-mrkvová polévka

Čočková polévka s párkem

Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou

Vichyssoise

Bramborová polévka s houbami

REKLAMA

Přidat komentář