Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masopustní křehotiny

Ochutnejte autentické sváteční pečivo! Recept paní Nuslové z Příbramska patří k tamní masopustní tradici.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení 30 minut
PT12M
Pečení 0:12
Cukroví Česká

Ingredience

    Na těsto:

    • 250 g másla
    • 450 g hladké mouky + trocha na vysypání pracovní plochy
    • 200 g moučkového cukru
    • špetka vanilky
    • kůra nastrouhaná z jednoho citronu
    • 3 žloutky
    • případně lžíce studené vody či mléka

    Rumová poleva:

    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 200 g moučkového cukru
    • 2 lžíce horkého mléka
    • 2 lžíce rumu
    • případně potravinářské barvivo na obarvení polevy (prodávají drogerie; použijte střídmě)

    Na dokončení:

    • barevné cukrářské zdobení

Příprava jídla

1.  Máslo, mouku, cukr, žloutky, vanilku a citronovou kůru v míse rychle zpracujte na drobenku a pak prohněťte na tužší těsto; v případě potřeby přidejte lžíci studené vody nebo mléka. Těsto zabalte do fólie a nechte aspoň půl hodiny (klidně i přes noc) v chladu.

2.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Pracovní plochu lehce pomoučněte, dotenka na ní rozválejte těsto a formičkami vykrajujte žádané tvary. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi dvanáct minut, aby cukroví jemně zezlátlo.

3.  Z uvedených surovin utřete polevu, případně ji obarvěte. Cukroví sejměte z plechu, potřete polevou a ozdobte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masopustní oběd

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

Uzené s hrachovou kaší

REKLAMA

Přidat komentář