Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6197 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 683 g
Tuky 311 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte autentické sváteční pečivo! Recept paní Nuslové z Příbramska patří k tamní masopustní tradici.

Suroviny

Na těsto
máslo 250 g
+ na vysypání pracovní plochy
vanilka špetka
z 1 citronu
voda 1 PL
studená, či mléko
Na polevu
horké
rum 2 PL
Na dokončení
cukrové a čokoládové zdobení
barevné

Postup

1

Máslo, mouku, cukr, žloutky, vanilku a citronovou kůru v míse rychle zpracujte na drobenku a pak prohněťte na tužší těsto; v případě potřeby přidejte lžíci studené vody nebo mléka. Těsto zabalte do fólie a nechte aspoň půl hodiny (klidně i přes noc) v chladu.

2

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Pracovní plochu lehce pomoučněte, dotenka na ní rozválejte těsto a formičkami vykrajujte žádané tvary. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi dvanáct minut, aby cukroví jemně zezlátlo.

3

Z uvedených surovin utřete polevu, případně ji obarvěte. Cukroví sejměte z plechu, potřete polevou a ozdobte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...