Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hráškovo-mátová polévka

Svolejte kamarády! Naše stylové jarní menu jim zvládnete připravit, i když jste chronicky zaneprázdnění sváteční kuchaři.
Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 5 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 1 svazek jarní cibulky
    • 1 lžíce másla
    • 300 g mraženého hrášku
    • 1 lžíce nasekaných čerstvých mátových lístků
    • 750 ml zeleninového vývaru, i z kostky
    • 3 lžíce zakysané smetany
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Cibulky očistěte, opláchněte a nakrájejte na tenká kolečka; část natě si ponechte stranou na ozdobu. V hrnci zahřejte máslo a kolečka cibulky v něm nechte minutu sklovatět. Přidejte hrášek, mátu a horký vývar; přiveďte k varu.

2.  Povařte pět minut, pak polovinu rozmixujte v robotu. Vraťte do hrnce a vmíchejte zakysanou smetanu. Opatrně prohřejte, ochutnejte a případně osolte a opepřete. Podávejte v miskách nebo šálcích s podšálky, ozdobené natí z cibulky.

Houstičky  K polévce můžete servírovat také krutony, třeba z mikrovlnky: Toustový chléb namázněte máslem a nakrájejte na kostky. Na talíři vyloženém pečicím papírem tři minuty mikrovlňte na vysoký výkon, v polovině obraťte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.74

Přidat komentář