Každý ze strávníků si vmíchá špenátové pesto podle své chuti.
Suroviny
Postup
Na másle zvolna opékejte šalotku a česnek asi 5 minut dorůžova. Přidejte tymián, bobkový list, brambory, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte bublat ještě 20 minut.
Přidejte smetanu, znovu přiveďte k varu a vypněte. Vyhoďte tymián a bobkový list a rozmixujte dohladka. (Můžete ji ještě protřít hustým sítem.) Osolte a opepřete.
Na špenátové pesto opékejte velmi pomalu na másle nasekaný česnek, minuta stačí. Přidejte chilli, špenát, smetanu, osolte, přiklopte a duste asi 5 minut, až špenát povolí. Vypněte, vmíchejte parmazán, půlku drceného stroužku česneku a rozmixujte.
Při podávání polévku ozdobte lžící špenátového krému. Zbytek pesta servírujte vedle, aby si každý mohl ještě sám přidat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slavnostní vegetariánské menu: Luxusní oběd bez masa(4 recepty )