Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šalotková polévka se špenátovým pestem

Šalotková polévka se špenátovým pestem

3.7/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2794 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 346 g
Tuky 114 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Každý ze strávníků si vmíchá špenátové pesto podle své chuti.

Suroviny

velká, protáhlá, či 20 malých kulatých oloupanéých a nadrobno nakrájených
česnek 3 stroužky
celé, oloupané
tymián 3 snítky
či špetka sušený
na kostičky
vývar zeleninový 1 l
sůl
Na špenátové pesto
pepř
čerstvě mletý
česnek 2 stroužky
nadrobno + další na dokončení
mražené např. Bonduelle

Postup

1

Na másle zvolna opékejte šalotku a česnek asi 5 minut dorůžova. Přidejte tymián, bobkový list, brambory, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte bublat ještě 20 minut.

2

Přidejte smetanu, znovu přiveďte k varu a vypněte. Vyhoďte tymián a bobkový list a rozmixujte dohladka. (Můžete ji ještě protřít hustým sítem.) Osolte a opepřete.

3

Na špenátové pesto opékejte velmi pomalu na másle nasekaný česnek, minuta stačí. Přidejte chilli, špenát, smetanu, osolte, přiklopte a duste asi 5 minut, až špenát povolí. Vypněte, vmíchejte parmazán, půlku drceného stroužku česneku a rozmixujte.

4

Při podávání polévku ozdobte lžící špenátového krému. Zbytek pesta servírujte vedle, aby si každý mohl ještě sám přidat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...