
Chlebíček s rebarborou a ořechy
Klasickému ovocnému chlebíčku dodá rebarbora šťávu, a to doslova. Těsto tím zvláční, což hezky kontrastuje s kousky křupavých ořechů.
Vydání: 2007/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 1 forma
Ingredience
- 1 řapík rebarbory, nakrájený na kousky
- 100 g krupicového cukru
- 170 g hladké mouky
- 1½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- 4 lžíce rozpuštěného másla + na vymazání formy
- hrst nasekaných vlašských ořechů
Příprava jídla
1 Rebarboru v misce prosypte trochou cukru a nechte aspoň půl hodiny stát, ale klidně i přes noc. Občas promíchejte. Zbylý cukr spojte s moukou, práškem do pečiva a solí. Vejce rozšlehejte, vlijte k němu šťávu, kterou rebarbora pustila, mléko a rozpuštěné máslo. Suchou směs přimíchejte k vejci s mlékem. Vmíchejte rebarboru (odkapanou) i ořechy a těsto přesuňte do vymaštěné formy na biskupský chlebíček. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu, pak otestujte špejlí. Deset minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
jája (neověřeno)
16. Červen 2008 10:54
Alena (neověřeno)
7. Červenec 2008 11:43